DOLAR 32,3748 -0.36%
EURO 34,8333 -0.01%
ALTIN 2.399,65-0,93
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Orenburg Bölgesinde Meydana Gelen Baraj Yıkılması ve Sel Felaketi

Orenburg Bölgesinde Meydana Gelen Baraj Yıkılması ve Sel Felaketi

ABONE OL
Nisan 6, 2024 19:07
Orenburg Bölgesinde Meydana Gelen Baraj Yıkılması ve Sel Felaketi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Baraj Yıkılmasıyla Meydana Gelen Sel Felaketi

Orenburg bölgesinde bulunan Ural Nehri’ndeki barajın bir kısmının yıkılması sonucu dün akşam saatlerinde şiddetli bir sel felaketi yaşandı.

Binlerce Ev ve Kişi Etkilendi

4 bin 258 evin bulunduğu bölgede yaklaşık 11 bin kişi sel suları altında mahsur kaldı. Şu ana kadar 4 binden fazla kişi bölgeden tahliye edildi ancak sel felaketinin etkisi hala devam ediyor.

Hasarın Boyutu

Sel nedeniyle 2 bin 400’den fazla ev sular altında kalırken, 31 mahallede 47 köprü ve 106 yol ulaşıma kapandı. Bölgedeki 12 yerleşim biriminde elektrik kesintileri yaşandı.

Kurtarma ve Tamir Çalışmaları Devam Ediyor

Acil Durum Bakanlığı ekipleri, kurtarma ve barajın tamiri için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak barajın tamamen yıkılma tehlikesi olduğu belirtilirken, Ural Nehri’ndeki su seviyesinin tehlikeli seviyelere yaklaştığı bildirildi. Şu ana kadar 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Son Durum

Orenburg bölgesindeki acil durum yetkilileri, sel felaketinin ardından bölgede yaşanan hasarın boyutunu belirlemek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.