DOLAR 34,2594 -0.06%
EURO 37,0648 0.18%
ALTIN 3.002,460,34
BITCOIN 2297032-0,37%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TCMB Faiz Oranları Sabit Tutma Kararı Aldı

TCMB Faiz Oranları Sabit Tutma Kararı Aldı

ABONE OL
Ekim 18, 2024 19:46
TCMB Faiz Oranları Sabit Tutma Kararı Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TCMB, Faiz Oranları Hakkında Açıklamada Bulundu

Merkez Bankası, Faiz Oranlarını Sabit Tutma Kararı Aldı

Merkez Bankası, başkan Yaşar Fatih Karahan liderliğinde gerçekleştirilen toplantı sonucunda politika faizini yüzde 19’da sabit tutma kararı aldı. Bankanın yaptığı açıklamada Eylül ayında enflasyonun ana eğiliminin bir miktar yükseldiği belirtildi. Üçüncü çeyreğe ilişkin verilerin yurt içi talebin yavaşladığını ve enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığını gösterdiği vurgulandı. Temel mal enflasyonunun düşük seyrini sürdürdüğü, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin ise son çeyrekte beklenildiği ifade edildi. Ancak enflasyondaki iyileşme hızına dair belirsizliklerin arttığı da kaydedildi.

Enflasyonda Belirgin ve Kalıcı Düşüş Hedefleniyor

Karar metninde enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının trbet para çekme dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiği belirtilerek, enflasyonun ana eğilimini düşürecek politika kararları alınacağı ifade edildi. Merkez Bankası, politika faizini sabit tutma kararı alırken enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı bir duruş sergileme sözü verdi. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası uygulanacağı bildirildi.

Parasal ve Finansal Koşullar Dikkatle Belirlenecek

Merkez Bankası, enflasyonun orta vadede yüzde 5 hedefine ulaşması için gereken parasal ve finansal koşulları oluşturacaklarını açıkladı. Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine dair göstergelerin yakından takip edileceği belirtilirken, kararların öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir şekilde alınacağı vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.