DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Turizm Sektöründe Yeni Hedefler ve Stratejiler

Türkiye Turizm Sektöründe Yeni Hedefler ve Stratejiler

ABONE OL
Mart 9, 2024 21:09
Türkiye Turizm Sektöründe Yeni Hedefler ve Stratejiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜRSAB Başkanı: Sezon Yayılmalı, Gelir Grubu Dengelemesi Şart

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörünün daha rekabetçi hale gelmesi ve ülkenin turizm potansiyelini arttırabilmesi için sezonun 12 aya yayılması gerektiğini vurguladı.

Gelir Grubu Değişimine Dikkat Çeken İstatistikler

Son verilere göre 2021’de yüksek gelir grubunun toplam ziyaretçiler içindeki payının yüzde 14.7’den yüzde 12.9’a düştüğünü, düşük gelir grubunun payının ise yüzde 8.97’den yüzde 9.68’e yükseldiğini belirten Bağlıkaya, rekorların yüksek gelir grubu turistlerle desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni Hedef: Turizmi 12 Aya Yaymak

Bağlıkaya, Türkiye’nin sadece deniz, kum ve güneş turizmiyle değil, tarih, kültür ve diğer turizm çeşitleriyle de öne çıkması gerektiğini vurgulayarak, sezonun 12 aya ve 3 bölgenin dışına çıkması gerektiğini dile getirdi. Türkiye Turizm Yüzyılı projesi kapsamında 81 il için pazarlama çalışmalarının yapılacağını belirten Bağlıkaya, sektördeki hedeflerin başında turizmi çeşitlendirmek ve gelir grubunu dengelemek olduğunu belirtti.

Fiyat Politikası ve Rekabet

Bağlıkaya, sektördeki ani fiyat artışlarının olumsuz sonuçlar doğurduğuna dikkat çekerek, fiyatların makul seviyelerde tutulması gerektiğini söyledi. “Sektör gaza gelirken fiyat artışlarıyla rekabet edilemez hale gelmemeli” diyen Bağlıkaya, Türkiye’nin ucuz tatil imkanları ve kaliteli tesisleriyle cazip bir destinasyon olma özelliğini koruduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.