DOLAR 32,3965 0.21%
EURO 35,0934 -0.03%
ALTIN 2.325,430,27
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ULUSAL ÖDÜLLER 2022 TÜRKİYE’DEN KAZANAN İSİM BELLİ OLDU

ULUSAL ÖDÜLLER 2022 TÜRKİYE’DEN KAZANAN İSİM BELLİ OLDU

ABONE OL
Şubat 8, 2022 14:47
ULUSAL ÖDÜLLER 2022 TÜRKİYE’DEN KAZANAN İSİM BELLİ OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Fotoğraf Organizasyonu ve Sony Türkiye, 2022 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde Türkiye Ulusal Ödülü’nü Çiğdem Ayyıldız’ın kazandığını duyurdu.

Dünya Fotoğraf Organizasyonu ve Sony tarafından, dünya çapında yerel fotoğrafçılık topluluklarını desteklemek üzere oluşturulan bir girişim olan Ulusal Ödüller programına bu yıl 61 ülkeden katılım oldu. 2022 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ne ise 211 bölgeden 340 binin üzerinde başvuru yapıldı ve 170 binden fazla fotoğraf, Ulusal Ödüller’in arasından seçildiği Açık Yarışma’ya dahil edildi.

 

Çiğdem Ayyıldız, Açık Yarışma’nın Manzara kategorisinde yer alan Günbatımında Le Mont.Saint-Michel adlı çalışmasıyla jüri üyeleri tarafından anonim olarak seçildi. Fotoğraf, Normandiya Kıyılarında gelgitin azaldığı günbatımı zamanlarından efsanevi bir manzara ve atmosfer sunuyor.

 

Yüksek Endüstri Mühendisi olan Çiğdem Ayyıldız, fotoğrafçılık yaşamına üniversite yıllarında aldığı fotoğrafçılık eğitimleri ile başladı. Yurtiçi ve yurtdışında yoğun bir şekilde sürdürdüğü çalışmalarının yanında, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık lisansını da ikinci üniversitesinden almaktadır.

 

Ayyıldız, kazandığı ödüle ilişkin olarak, “2022 Sony Fotoğraf Ödülleri’nde Türkiye birinciliği haberini aldığımda çok heyecanlandım! Çalışmalarımın beğenilmiş olmasının yanında, yaptığım ve yapacağım yeni projeleri tüm Dünya’da daha geniş kitlelerle paylaşıyor olacağım düşüncesi ile daha da çok heyecanlanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

Türkiye Ulusal Ödülü’nün sahibi olan Çiğdem Ayyıldız’a Sony’nin dijital görüntüleme ekipmanları takdim edilecek ve kendisi Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri sergisi ile kitabına da dahil edilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.