DOLAR 32,5280 0.17%
EURO 35,2396 0.8%
ALTIN 2.490,950,22
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üst üste 4. kez ‘Türkiye’nin 50 Güçlü Kadın CEO’su listesinde

Üst üste 4. kez ‘Türkiye’nin 50 Güçlü Kadın CEO’su listesinde

ABONE OL
Mart 8, 2022 11:57
Üst üste 4. kez ‘Türkiye’nin 50 Güçlü Kadın CEO’su listesinde
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomist Dergisi tarafından iş dünyasındaki kadın liderleri öne çıkarmak amacıyla bu yıl 10. defa gerçekleştirilen “Türkiye’nin 50 Güçlü Kadın CEO’su” araştırmasının sonuçları açıklandı. 2021 cirolarına göre belirlenen şirketlerin yer aldığı listede, Cigna Genel Müdürü Pınar Kuriş, pandemi etkisiyle geçen zorlu bir yılı başarılı iş sonuçlarıyla kapattı ve listeye üst üste 4 defa girme başarısı gösterdi.

Türkiye’nin önemli endekslerinden biri olan “Türkiye’nin 50 Güçlü Kadın CEO’su” araştırmasında bu yıl bir kez daha yer alarak Cigna’nın başarılarının tescil edilmesinden duyduğu gururu vurgulayan Cigna Genel Müdürü Pınar Kuriş, “Bir kadın lider olarak iş dünyasındaki kadının varlığını güçlendirmeyi hedefleyen bu önemli araştırmada yer almak gurur verici. Ülke ekonomisinin büyümesindeki önemli etkenlerden biri olan toplumsal cinsiyet eşitliği sadece ülkelerin değil, küresel ekonominin de güçlendirilmesi için atılması gereken önemli bir adım. İstenilen refah düzeyine ulaşmak, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliği sağlamak konularında kadının rolünü destekliyor ve bu farkındalıkla biz de Cigna olarak, yüksek kadın istihdamı ve kadın yönetici oranlarımızla sigorta sektöründe fark yaratmaya devam ediyoruz. Bugün kadın çalışan oranımız %66. Müdür, bölge müdürü ve üstü pozisyonlarda çalışan kadın oranımız %45, genel müdür yardımcısı ve üstü pozisyonlardaki kadın çalışan oranımız ise %43. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da cinsiyet eşitliğini çalışma prensibimizin odağına koyarak hem şirketimizdeki tüm kadın çalışanlarımızı hem de toplumda ulaşabildiğimiz kadar çok kadını desteklemeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.