DOLAR 32,5230 0.32%
EURO 34,7980 0.45%
ALTIN 2.419,711,68
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aquila Takımyıldızında Yeni Tanımlanan Kara Delik Hakkında Bilgiler

Aquila Takımyıldızında Yeni Tanımlanan Kara Delik Hakkında Bilgiler

ABONE OL
Nisan 18, 2024 16:11
Aquila Takımyıldızında Yeni Tanımlanan Kara Delik Hakkında Bilgiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aquila Takımyıldızında Yeni Keşfedilen Kara Delik

Araştırmacılar Salı günü yaptıkları açıklamada, Dünya’dan yaklaşık 2 bin ışıkyılı uzaklıkta Aquila takımyıldızında bulunan yeni tanımlanan bir kara delik hakkında bilgiler verdi.

Kara Deliğin Özellikleri ve Keşfi

Bu kara deliğin etrafında dönen bir yıldıza sahip olduğunu belirten araştırmacılar, Avrupa Uzay Ajansı’nın Gaia misyonunda yapılan gözlemler sonucunda kara deliğin varlığının tespit edildiğini açıkladılar.

Kara Deliklerin Özellikleri ve Keşfi

Kara delikler, olağanüstü yoğunlukları sebebiyle ışığın dahi kaçamayacağı güçlü yer çekimine sahip nesnelerdir. Bu durum da onların tespit edilmesini oldukça zorlaştırır.

Araştırmacıların Yorumları

Paris Gözlemevi’nde çalışan Fransız araştırma ajansı CNRS’den araştırma mühendisi Pasquale Panuzzo, kara deliğin sadece büyük değil, aynı zamanda tuhaf bir şekilde değişik olduğunu belirterek, “Gerçekten görmeyi hiç beklemediğimiz bir şey” dedi.

Yıldız Kara Delikleri ve Oluşumu

Bu kara deliğin, tek bir yıldızın çökmesi sonucu oluşan yıldız kara delikleri kategorisine girdiği ve yıldızın süpernova patlaması sonucu geriye kalan maddelerin kara delik oluşturduğu belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.