DOLAR 32,2074 -0.22%
EURO 35,0631 -0.1%
ALTIN 2.501,471,44
BITCOIN 21591082,50%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elon Musk, Çin’de Tesla İçin Önemli Bir Zafer Elde Etti

Elon Musk, Çin’de Tesla İçin Önemli Bir Zafer Elde Etti

ABONE OL
Nisan 29, 2024 16:34
Elon Musk, Çin’de Tesla İçin Önemli Bir Zafer Elde Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Hükümeti Tesla’ya FSD İçin Onay Verdi

Elon Musk, Çin gezisini 24 saatten kısa sürede tamamlayarak Tesla için önemli bir zafer elde etti. Pekin’de üst düzey yetkililer ile gerçekleştirdiği toplantıların ardından Çin hükümeti, Tesla’nın gelişmiş sürücü destek hizmetini kullanıma sunması konusunda onay sinyali verdi.

Çinli Yetkililerden Tesla’ya Destek

Çinli yetkililer, Tesla’ya “Tam Otonom Sürüş” (FSD) yazılım özelliğini ülkede başlatma planını geçici olarak onayladıklarını belirtti. Kaynaklar, Tesla’nın, Çin teknoloji devi Baidu tarafından sağlanan haritalama ve navigasyona dayalı otonom sürüş hizmetlerini kullanacağını ifade etti.

Veri Güvenliği ve Tesla

Çin Otomobil Üreticileri Birliği, Tesla’nın Model 3 ve Model Y’nin testlerini başarıyla geçtiğini ve Çin’in veri güvenliği gerekliliklerine uygun olduğunu açıkladı. Hükümet destekli endüstri grubu, Tesla’nın veri işleme süreçlerini kontrol etti.

Tesla, Çin’de satılan araçların ürettiği tüm verilerin yerel olarak depolandığını belirtti. Musk, FSD’nin daha geniş çapta benimsenmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Tesla’nın Geleceği

Tesla’nın Çin’de üretilen araçlarının satışları geçen çeyrekte bir yıl öncesine göre neredeyse yüzde 4 oranında düşerken, pazarın geri kalanı aynı dönemde yüzde 15 büyüme kaydetti. Musk, ABD’de FSD’nin benimsenmesini teşvik etmek için abonelik fiyatını yarıya indirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.