DOLAR 32,4863 0.31%
EURO 34,7076 0.28%
ALTIN 2.405,421,08
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davası Devam Ediyor

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davası Devam Ediyor

ABONE OL
Nisan 18, 2024 22:06
Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davası Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da 61 Sanığın Yargılanması Sürüyor

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında 28’i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına devam ediyor. Duruşma, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Savunmalar ve İddialar

Tutuklu sanık Fethi Koyuncu, suçlamaları kabul etmeyerek Kızılay’da esnaflık yaparken ek gelir için eğlence mekanlarında vale olarak çalıştığını ifade etti. Koyuncu, Kaplan’la fotoğraf çektirdiklerini ve sosyal medya hesabında paylaştıklarını arkadaşlarıyla birlikte yapmış olduklarını söyledi.

Tutuksuz sanık Umut Ö., müşteki Erkan D’nin 2016’da işkence iddiasını dile getirirken o dönem Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğünde komiser olarak görev yaptığını belirtti. Umut Ö., suçlamaları reddederek olaya ilişkin bilgi verdi.

Sanık Mahmut Gökhan Çanga ise Bora Kaplan’ı avukatlık yaptığı dönemde gördüğünü ve aralarında herhangi bir bağlantı olmadığını ifade etti. Çanga, öldürülen Semih Arslan’ın intihar ettiğini iddia etti.

Telefon Şifresi Krizi

Mahkeme başkanının talimatıyla duruşmaya getirilen Ayhan Bora Kaplan’ın telefonu, şifre sorunu nedeniyle kilitlendi. Kaplan, telefonun neden açılmadığını anlamadığını belirterek mahkemeye açıklama yaptı.

Duruşmada bazı tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmaları alındıktan sonra duruşma yarın için tamamlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.