DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Birleşmiş Milletler’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Teması Açıklandı

Birleşmiş Milletler’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Teması Açıklandı

ABONE OL
Mart 7, 2024 21:08
Birleşmiş Milletler’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Teması Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM, 8 Mart 2024 Dünya Kadınlar Günü Teması: “Kadınlara Yatırım Yapın: İlerlemeyi Hızlandırın”

Birleşmiş Milletler, her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü için 2024 temasını belirledi. Bu yılki tema “Kadınlara Yatırım Yapın: İlerlemeyi Hızlandırın” olarak açıklandı. BM, cinsiyet eşitliği için her yıl ek 360 milyar dolarlık yatırımın gerekliliğine vurgu yaparak, kadınların toplumdaki olumlu değişim ve ilerleme için oynadığı önemli role dikkat çekiyor.

Kadınların Ekonomik Güçlenmesi İçin 5 Unsur

Birleşmiş Milletler, kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi için 5 unsurun önemli olduğunu belirtiyor. Bunlar arasında kadınların finansal kaynaklara erişimi, temel ihtiyaçlarının karşılanması, eşitlik, güvenlik ve zaman yönetiminin yanı sıra kadınların bilgi, teknoloji ve doğal kaynaklara erişiminin sağlanması yer alıyor.

İstihdam Alanındaki Fırsat Eşitliği Önemli

Özellikle istihdam alanında kadınların erkeklerle eşit fırsatlara sahip olması gerektiğinin altını çizen BM, toplumsal cinsiyet eşitliğinin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla üzerinde yüzde 20’lik bir artış sağlayabileceğini belirtiyor. Kadınların ekonomik katılımının artırılması, küresel anlamda daha adil ve dengeli bir ekonomik yapı oluşturulması için elzem olarak görülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.