DOLAR 34,2458 0.07%
EURO 37,0231 -0.01%
ALTIN 3.023,261,05
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir: “Etki Ajanlığı Düzenlemesi 9. Yargı Paketi Taslağı’ndan Çıkarılacak”
  • Samsun Halk Haber
  • Gündem
  • CHP Grup Başkanvekili Murat Emir: “Etki Ajanlığı Düzenlemesi 9. Yargı Paketi Taslağı’ndan Çıkarılacak”

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir: “Etki Ajanlığı Düzenlemesi 9. Yargı Paketi Taslağı’ndan Çıkarılacak”

ABONE OL
Ekim 12, 2024 22:09
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir: “Etki Ajanlığı Düzenlemesi 9. Yargı Paketi Taslağı’ndan Çıkarılacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Murat Emir’den Açıklama: “Zorlama Hapsi Kaldırılmayacak”

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, 9. Yargı Paketi Taslağı’nda yer alan “etki ajanlığı” düzenlemesinin çıkarılacağını açıkladı. Emir, 6284 Sayılı Yasa’nın en önemli maddelerinden biri olan ‘Zorlama Hapsi’nin kaldırılmayacağını belirtti.

Emir’den Detaylar

Murat Emir, TBMM’de parlamento muhabirleriyle kahvaltıda bir araya gelerek yaptığı açıklamada, 9. Yargı Paketi’nde bulunan “etki ajanlığı” maddesinin çıkarılacağını ve Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair düzenlenen 6284 Sayılı Yasa’nın ‘Zorlama Hapsi’ maddesinin pakette yer almayacağını ifade etti. Emir, taslağın bazı maddelerinin MHP kanadı tarafından hazırlandığı iddialarına da değindi.

Emir, hukuk devletinde öngörülemez ceza maddeleri olamayacağını vurgulayarak, “Ceza maddeleri kesin, açık, öngörülebilir ve sınırlarının belli olması gerekiyor” dedi. Ayrıca, 9. Yargı Paketi’nde yer almayacağı sözü verilen maddelerin Türkiye’yi kaotik bir ortama sokabileceği endişesini taşıdıklarını belirtti.

Meclis’te Çalışmalar Devam Edecek

Emir, 9. Yargı Paketi’nin Meclis’e ne zaman getirileceği konusunda net bir tarih veremese de, Meclis’in Temmuz sonuna kadar çalışacağını ve belirli yasaların çıkmasını beklediklerini söyledi. Çalışanların şartlarının düzeltilmesi ve zamların düzenlenmesi konusunda destek vereceklerini ifade etti.

AKP’li İsimden Doğrulama

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da Emir’in açıklamalarını doğrulayarak, 9. Yargı Paketi’nin bayramdan sonra Meclis’e sunulacağını ve etki ajanlığı ile 6284 sayılı Kanun’a dair herhangi bir düzenleme olmayacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.