DOLAR 32,2602 -0.1%
EURO 34,8084 -0.11%
ALTIN 2.425,770,05
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Genelinde Para Piyasalarında Son Durum

Dünya Genelinde Para Piyasalarında Son Durum

ABONE OL
Nisan 28, 2024 21:26
Dünya Genelinde Para Piyasalarında Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’deki Veriler Fed’in Faiz İndirimi Beklentilerini Etkiliyor

Dünya genelinde enflasyonla mücadelede sona yaklaşıldığına dair beklentiler artarken, ABD’de geçen hafta açıklanan veriler karmaşık sinyaller veriyor. Bu durum, Fed’in ilk faiz indirimine ilişkin beklentilerin ertelenmesine neden oluyor.

ABD’de Şirketlerin Açıkladığı Sonuçlar Pay Piyasalarında Etkili Oluyor

ABD’de geçen hafta açıklanan verilere göre, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) beklentilerin altında kalırken, çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi beklentilerin üzerinde arttı. Bu durum, ülkede stagflasyon endişelerine neden olurken, para piyasalarında faiz indirimi bekleyenlerin beklentilerini etkiliyor.

Teknoloji Şirketlerinin Sonuçları Pay Piyasalarında Yükseliş Getiriyor

Teknoloji şirketlerinin açıkladığı finansal sonuçlar beklentilerin üzerinde gelince pay piyasalarında yükseliş eğilimi hakim oluyor. Bu durum, risk iştahını destekleyen bir faktör olarak öne çıkıyor.

ABD’de Büyük Şirketlerin Sonuçları ve Piyasa Performansı

ABD’de geçen hafta açıklanan büyük şirketlerin finansal sonuçlarına göre, bazı şirketler karlarını artırırken bazıları beklenenin altında kaldı. Bu durum hisse fiyatlarında ve piyasalardaki oynaklıkta dalgalanmalara neden oluyor.

ABD Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi Beklentileri

Fed’in faiz indirimine yönelik beklentilerdeki değişiklikler, geçen hafta açıklanan verilere bağlı olarak yılın son çeyreğine doğru ötelenmeye devam ediyor. Piyasalar, gelecek haftaki toplantıda Fed’in faizleri sabit tutacağına kesin gözüyle bakıyor ve Powell’ın yapacağı açıklamaları yakından takip ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.