DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21586380,07%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Konuşmasından Öne Çıkanlar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Konuşmasından Öne Çıkanlar

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 22:15
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Konuşmasından Öne Çıkanlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendi İklimini Oluşturmak ve Sorunları Akıl ve Yürekle Çözmek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ‘Genişletilmiş İstişare Kampı’ kapanış konuşmasında siyasi partilerin ve ülkelerin kalıcı kurumlar oluşturabilmek için kendi iklimlerini kurmaları gerektiğini vurguladı. Davutoğlu, sorunlarla karşılaşıldığında ise akıl ve yürekle bu sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti.

Ortak Ruhtan Güç Alan Siyaset ve Ülke İnşası

Davutoğlu, siyasi partileri ve ülkeleri ayakta tutanın ortak ruh olduğunu ifade etti. Kuralların önemli olduğunu ancak iklimin oluşturulmadığı durumlarda kuralların nasıl baypas edildiğine dikkat çekti. Partisinin bu tablo içindeki konumlanmasının ve alınması gereken tedbirlerin önemine vurgu yaptı.

Toplumda Otokrasi Endişesinin Yerini…

Ahmet Davutoğlu, ülke siyasetinde yaşanan değişimlere dikkat çekerek, toplumda otokrasi endişesinin yerini demokratik bir döneme başlayabilir endişesinin aldığını belirtti. Muhalefetin güçlenmesi ve toplumun demokratik sürece olan inancının arttığını söyledi.

Siyasette Özgürleşme ve Yumuşama

Davutoğlu, siyasetin özgürleştiğini ve yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Siyasi partilerin ve liderlerin özgürleşmesinin önemine vurgu yaparak, siyasi yumuşamanın taktik manevra değil stratejik bir dönüşüm kararı olması gerektiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.