DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hamza Dağ, İzmir’deki Ekonomik ve Trafik Sorunlarına Çözüm Önerilerini Açıkladı

Hamza Dağ, İzmir’deki Ekonomik ve Trafik Sorunlarına Çözüm Önerilerini Açıkladı

ABONE OL
Mart 20, 2024 22:05
Hamza Dağ, İzmir’deki Ekonomik ve Trafik Sorunlarına Çözüm Önerilerini Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamza Dağ, İZTO’da İzmir Ekonomisi ve Trafik Sorunlarıyla İlgili Konuştu

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından düzenlenen sohbet toplantısında şehrin ekonomik kalkınması ve trafik sorunlarına yönelik stratejilerini paylaştı.

Yeni Çevre Yolu ve Körfez Geçişi Projesi

Hamza Dağ, seçilmesi halinde İzmir’e yeni bir çevre yolunu kazandıracaklarını ve bu yolun 9 bağlantı yoluyla şehir merkezine bağlanacağını açıkladı. Toplam 16 köprülü kavşak, altgeçit ve alternatif yollarla şehir merkezinde akıcı trafik sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, Körfez Geçişi Projesi ile Çiğli ve Balçova arasının 5 dakikaya ineceğini ve bu hat üzerinde bir raylı sistemi de hizmete alacaklarını vadetti.

Stratejik Alanlar ve Eleştiriler

Dağ, İzmir’in ekonomik kalkınmasında bilişim, yenilenebilir enerji ve turizmi stratejik alanlar olarak belirlediklerini vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in son zamanlarda yaptığı eleştirilere de değinerek, İzmir’deki seçim sürecinde yaşanan tartışmalara dikkat çekti. Dağ, siyasi tartışmalardan uzak duracaklarını ancak dayatmaların kabul edilemeyeceğini belirtti.

Katılımcılar ve Destek

Toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı ve iş dünyası temsilcileri de katıldı. Hamza Dağ, İzmir’e yönelik projelerinin detaylarını paylaşarak, kentin geleceğine dair planlarını aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.