DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanlığı E-Teminat Mektubu Düzenlemesi Resmi Gazete’de Yayımlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı E-Teminat Mektubu Düzenlemesi Resmi Gazete’de Yayımlandı

ABONE OL
Mart 3, 2024 13:01
Hazine ve Maliye Bakanlığı E-Teminat Mektubu Düzenlemesi Resmi Gazete’de Yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın E-Teminat Mektubu Düzenlemesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan “Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (e-Teminat Mektubu İşlemleri)”, Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğle bankalar veya sigorta şirketlerince kamu idarelerine hizmet veren muhasebe birimlerine teslim edilmek üzere elektronik belge olarak oluşturulan teminat mektupları ile kefalet senetlerinin doğrulanması, iletilmesi, muhafaza edilmesi, tazmin edilmesi, iadesi extrabet ile vade güncelleme işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar ile teknik kurallar belirlendi.

E-Teminat Mektubu Uygulaması Detayları

Bakanlıkça belirlenen standartlara ve kurallara uygun, güvenli elektronik imza ile elektronik ortamda oluşturulan ve muhataba yine elektronik ortamda iletilen banka teminat mektubu ve kefalet senedi olarak tanımlanan e-teminat mektubu, bankalar veya sigorta extrabet giriş şirketlerince kendi sistemlerinde oluşturulacak. Banka, düzenlediği teminat mektubunu, “e-Teminat Mektubu Platformu (ETMP)”, sigorta şirketi ise elektronik kefalet senedini “e-Teminat Mektubu SBR Aktarım Platformları (TMAP)” aracılığıyla e-teminat uygulamasına iletecek.

Belirlenen usul ve esaslarla söz konusu format ve standartlara uygun olarak düzenlenmeyen, düzenlense dahi TMAP ile gönderilmeyen veya alınmayan extrabet twitter herhangi bir elektronik belge, e-teminat mektubu olarak kabul edilemeyecek. Söz konusu tebliğle “Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (e-Teminat Mektuplarının Muhasebe Birimlerine İletilmesi)” yürürlükten kaldırıldı.

Düzenleme, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.