DOLAR 32,3824 -0.13%
EURO 34,7413 -0.19%
ALTIN 2.405,60-1,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İktidar, Lokanta ve Kafelerde KDV Oranını Artırmaya Hazırlanıyor

İktidar, Lokanta ve Kafelerde KDV Oranını Artırmaya Hazırlanıyor

ABONE OL
Nisan 16, 2024 21:09
İktidar, Lokanta ve Kafelerde KDV Oranını Artırmaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı KDV oranında değişiklik yapmayı planlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yerel seçimlerin ardından kaynak arayışına girdi ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın lokanta, kafe ve pastanelerde uygulanan KDV oranlarını artırmaya hazırlandığını duyurdu. Taslak, yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 10’a, yüzde 18 olan oranı ise yüzde 20’ye çıkartmayı öngörüyor.

Taslak Detayları

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan taslağa göre, KDV Uygulama Tebliği’nde değişiklik yapılarak yiyecek ve içecek sunulan yerlerde uygulanan KDV oranlarında artış öngörülüyor. Buna göre, %8 olan KDV oranı %10’a, %18 olan oran ise %20’ye çıkarılacak.

Taslak Metni Özetle

Taslak metnine göre, yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmelerde KDV oranları artırılacak. Örneğin, kahvecilerin kendi hazırladığı ürünlerin yanında satışını yaptığı diğer ürünler için %10 KDV uygulanacak. Ayrıca, işyeri ruhsatı olmayan ancak müşterilere hizmet sunan işletmeler de yine bu kapsamda değerlendirilecek.

Yeni düzenlemenin yayımını izleyen ay başında yürürlüğe girmesi planlanırken, uygulamanın Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütüleceği belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.