DOLAR 32,3392 0.18%
EURO 35,2141 0.06%
ALTIN 2.247,510,19
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere’de Yaşayan Türk Yazılımcı Yunus Emre Kelkitli, Yeni Bir E-Ticaret Platformu İle Piyasaya Girdi
  • Samsun Halk Haber
  • Gündem
  • İngiltere’de Yaşayan Türk Yazılımcı Yunus Emre Kelkitli, Yeni Bir E-Ticaret Platformu İle Piyasaya Girdi

İngiltere’de Yaşayan Türk Yazılımcı Yunus Emre Kelkitli, Yeni Bir E-Ticaret Platformu İle Piyasaya Girdi

ABONE OL
Şubat 9, 2021 10:07
İngiltere’de Yaşayan Türk Yazılımcı Yunus Emre Kelkitli, Yeni Bir E-Ticaret Platformu İle Piyasaya Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

10 yılı aşkın süredir Londra’da yaşayan Yunus Emre Kelkitli, tamamen kendi yazılımı olan Wofret’i piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Aslen Trabzonlu olan Kelkitli, yapmış olduğu özel bir siber güvenlik uygulaması yoğun ilgi görünce  adını duyurmuştur. Uzun bir çalışma sürecinden sonra çok emek verdikleri Wofret uygulamasını nihayet piyasaya sürdükleri için çok heyecanlı olduklarını ifade eden Yunus Emre Kelkitli, “Londra’da Türk yazılımcılardan oluşan bir ekiple üzerinde çalışmakta olduğumuz uygulamayı hayata geçirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uygulamanın pek çok ülkede bir e-ticaret uygulaması olarak kullanılmasını ummaktayız. Mevcut e-ticaret uygulamalarından bazı özelliklerinden dolayı ayrılan Wofret, geliştirmeye ve genişlemeye açık bir uygulamadır. Biz de zaman içinde bu uygulamanın üzerine yeni uygulamalar eklemeyi hedeflemekteyiz. Bu konu üzerinde şimdiden başlayan çalışmalarımız bulunmaktadır.” dedi.

Fırsat Verilirse Türk Gençleri Her Şeyi Başarabilir

Yunus Emre Kelkitli bu başarının sadece kendisine ait olmadığını birlikte çalıştığı Serkan Özkan, Ali Üsküdar, Ömer Eren Er ve birlikte çalıştığı diğer isimlere de teşekkür ederek “ Fırsat verilirse Türk gençleri her şeyi başarabilir. Biz de bunu tüm dünyaya kanıtlamak için yola çıktık.” Diye konuştu.

Kelkitli, 2011 yılında Londra’ya ilk gittiğinde sokaklarda yattığı zamanlardan bu zamana gelmek için çok çalışmak zorunda kaldığını  “Zor zamanlar olmasına rağmen hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadım. Azimle ve istekle durmadan çalıştım ve bu noktaya geldim.” Şeklindeki ifadeleriyle dile getirdi.

Ticarete Bez Satarak Başladım

İngiltere’ye ilk gittiği dönemde bez satarak ticarete başladığını ifade eden Yunus Emre Kelkitli “2001 yılında ilk defa bir chat sitesi kurdum sonrasında radyo sitesiyle devam ettim. Girişimcilik ruhum gereği o zamanlar gelir getiren kontör sitesi ile güzel kazanç sağladım. 2011 yılında İngiltere macerasına atıldım ve 6 ay sokaklarda yattım, bez sattım. Ama asla vaz geçmedim ve NortHampton Üniversitesi’nde eğitimimi tamamlamayı başardım. Yazılım alanının dışında gıda sektöründe de faaliyetlerimiz devam ediyor. Harika bir ekiple birlikte çalışarak Wofret’i tasarladık.” Dedi

Çok büyük firmalarla küresel çapta iş yaptıklarını ifade eden Kelkitli, ”Daha önce de Çin e bir marka yaptık. Gelişen çağın gereksinimlerini önceden fark ederek internet kafede yazılım öğrendim. Başarısızlıklar sizi başarıya taşıyan basamaklardır. Onlardan korkmamalısınız.” Diyerek başarısının sırrını da vermiş oldu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.