DOLAR 32,4000 -0.09%
EURO 34,6437 -0.52%
ALTIN 2.393,02-1,71
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail, Gazze’deki Filistinlileri Refah’tan Çıkarmaya Hazırlanıyor

İsrail, Gazze’deki Filistinlileri Refah’tan Çıkarmaya Hazırlanıyor

ABONE OL
Nisan 9, 2024 19:06
İsrail, Gazze’deki Filistinlileri Refah’tan Çıkarmaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, Kara Saldırısı Öncesi Filistinlileri Çıkarmaya Hazırlanıyor

‘The Times of Israel’e göre İsrail, Refah’a beklenen kara saldırısı öncesi Gazze’deki saldırılardan kaçarak bölgeye sığınan Filistinlileri çıkarmaya hazırlanıyor. Tel Aviv’in saldırı öncesi Filistinlilerin Refah kentinden çıkarılmasına hazırlık amacıyla 40 bin çadır satın aldığı doğrulandı.

İsrail’in Kara Saldırısı Planları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dün kara saldırısı için tarih belirlediği açıklamasının ardından, Israilli yetkili, satın alınması planlanan çadırların Refah’a saldırı hazırlıklarının bir parçası olduğunu belirtti. İsrail, Refah’ta dört Hamas taburunun konuşlandığını ve bölgeye kara saldırısı yapılmadan “savaşın hedeflerine ulaşılamayacağını” savunuyor.

Refah’taki Durum

Refah, Gazze’nin güneyinde Mısır sınırında bulunan bir şehir. İsrail’in 7 Ekim’deki saldırıları sonucunda Gazze Şeridi’nde yerinden olan 1,9 milyon kişiden birçoğu Refah’a sığındı. Nüfusu 280 bin olan şehir, sığınmacılarla birlikte 1,5 milyona ulaştı. Yerleşim yerlerinin yetersiz olması nedeniyle, sığınan Filistinliler çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Endişeler

İsrail’in Refah’a kara saldırısı başlatması durumunda, sivillerin Gazze Şeridi’nde sığınacak bir yerinin kalmayacağı endişesi taşınıyor. Uluslararası toplum ise İsrail’in bu planına karşı çıkıyor ancak İsrail, savaş hedeflerine ulaşmak için harekete geçmeye hazırlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.