DOLAR 32,5954 0.36%
EURO 34,8742 0.39%
ALTIN 2.504,130,81
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mark Zuckerberg, 2018’de Apple’a “acı çektirmek” istemiş

Mark Zuckerberg, 2018’de Apple’a “acı çektirmek” istemiş

ABONE OL
Şubat 23, 2021 08:06
Mark Zuckerberg, 2018’de Apple’a “acı çektirmek” istemiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve Apple CEO’su Tim Cook arasında uzun yıllardır devam eden bir çatışma mevcut. Şimdi ise bu çatışma, The Wall Street Journal’ın yeni haberiyle bir kere daha su yüzüne çıktı. Zira, 2018’de Zuckerberg tarafından Apple hakkında yapılan yorumlar gerçekten kızgın ifadeler içeriyor. 

Görünüşe göre Facebook ve Apple arasındaki gerilim, Apple CEO’su Tim Cook’un Cambridge Analytica ile ilgili bir TV röportajı vermesiyle başladı. Röportaj sırasında Cook, Apple’ın kendisini asla Facebook ile aynı konumda bulmayacağını söyledi. Zuckerberg, halka açık bu röportajdan sonra sinirlendi ve ekibine Tim Cook, şirketine bu kadar kötü davrandığı için “Apple’a acı çektirmeleri gerektiğini” söyledi. 

Aslında ikili arasındaki gerilim 2014’te Cook’un Facebook’un iş modelini eleştirmesiyle başladı. Geçen ay Apple, Facebook gibi uygulamaların iPhone’daki reklamlar için kullanıcı verilerini izlemesini durduracak yeni bir iOS özelliği sunmayı planladığını söyledi. Buna yanıt olarak Facebook, iOS 14’te yapılan son değişikliklerin reklamcılık işini yok edebileceğini söyledi. Facebook ayrıca bu hareketi pazar gücünün kötüye kullanılması olarak gördüğünü belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin 4’üncü çeyrek mali durum toplantısı sırasında Apple hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Bir kez daha Apple’ın iOS 14’te gerçekleştireceği gizlilik değişiklikleri hakkında konuşan Zuckerberg, Apple’ın Facebook’un en büyük rakiplerinden biri haline geldiğini belirtmişti. Facebook’un CEO’su Zuckerberg, konuşması sırasında Apple’ın söz konusu değişiklik ile milyonlarca küçük işletmenin müşterilerine ulaşmasını zorlaştıracağını söylemişti. 

Zuckerberg, Apple’ın bu yaklaşımının nedenini, şirketin uygulama ve hizmetlerden komisyon almaya giderek daha bağlı hale gelmesi şeklinde açıkladı. İki teknoloji devi arasında neler yaşanacağını ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.