DOLAR 32,5839 0.29%
EURO 34,7711 0%
ALTIN 2.487,470,13
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mesut Özil’in İstiklal Marşı okuması Alman basınında: Burada milli marş okunurken dudakları hep kapalı kalırdı
  • Samsun Halk Haber
  • Spor
  • Mesut Özil’in İstiklal Marşı okuması Alman basınında: Burada milli marş okunurken dudakları hep kapalı kalırdı

Mesut Özil’in İstiklal Marşı okuması Alman basınında: Burada milli marş okunurken dudakları hep kapalı kalırdı

ABONE OL
Şubat 23, 2021 08:03
Mesut Özil’in İstiklal Marşı okuması Alman basınında: Burada milli marş okunurken dudakları hep kapalı kalırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe’nin Göztepe ile oynadığı maç öncesinde Mesut Özil’in İstiklal Marşı’nı okuması, Almanya’da çok konuşuldu. Bild, “Milli Marş okunurken her zaman sessiz kalırdı. Yeni takımı Fenerbahçe’de de aynı durum yaşanıyordu. Göztepe maçına kadar… Mesut, ilk kez bir Milli Marş okunurken eşlik etti” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de Göztepe ile oynadığı maçın öncesinde Mesut Özil, İstiklal Marşı’na eşlik etti. Hürriyet’in aktardığına göre, Mesut Özil’in maç öncesi verdiği bu görüntü, Almanya’da geniş yankı uyandırdı.

Türk asıllı yıldız futbolcu, Almanya Milli Takımı’nın formasını giyerken Alman milli marşını okumadığı için eleştiriliyordu. Mesut Özil’in İstiklal Marşı’nı söylemesi ise Almanya’da şaşkınlıkla karşılandı.

‘Her zaman sessiz kalırdı, ilk kez eşlik etti’

Alman Bild gazetesi, Mesut Özil’in İstiklal Marşı’nı söylediği görüntüleri paylaşırken “Mesut Özil, milli marş okunurken her zaman sessiz kalırdı. Diğer herkes marş okurken Mesut’un dudakları kapalı kalırdı. Almanya‘da da böyleydi. Yeni takımı Fenerbahçe‘de de aynı durum yaşanıyordu. Göztepe maçına kadar… Mesut, ilk kez bir Milli Marş okunurken eşlik etti” sözleri kullanıldı.

‘Geçen hafta eleştirilmişti’

Öte yandan Bild, Özil’in geçen haftalarda İstiklal Marşı‘nı okumadığını ve Fatih Karagümrük maçından sonra İstiklal Marşı’na eşlik etmediği için sosyal medyada eleştirildiğini belirtti.

Özil: O sırada dua ediyorum

Mesut Özil, geçmiş yıllarda Almanya Milli Takımı forması giyerken neden Alman Milli Marşı’na eşlik etmediği hakkında konuşmuştu. Bild, yıldız futbolcunun bu sözlerini tekrar hatırlattı. Mesut Özil, konuyla ilgili olarak “Milli Marş okunduğu sırada dua ediyorum. Maçı kazanmak için bana ve takım arkadaşlarıma güç ve güven verdiğine inanıyorum” demişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.