DOLAR 32,4038 -0.08%
EURO 34,6426 -0.52%
ALTIN 2.392,59-1,73
BITCOIN 1959072-4,04%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mısır’ın BM Cenevre Ofisi’nde Doğu Kudüs ve İsrail Brifingi Düzenledi

Mısır’ın BM Cenevre Ofisi’nde Doğu Kudüs ve İsrail Brifingi Düzenledi

ABONE OL
Nisan 16, 2024 19:10
Mısır’ın BM Cenevre Ofisi’nde Doğu Kudüs ve İsrail Brifingi Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mısır’ın İnisiyatifiyle Brifing Toplantısı Gerçekleşti

Mısır’ın BM Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen “BM Bağımsız Uluslararası Araştırma Komisyonunun Doğu Kudüs ve İsrail dahil işgal altındaki Filistin toprakları hakkında brifingi” toplantısı gerçekleşti.

Pillay ve Büyükelçiler Konuştu

Toplantıya, Mısır’ın BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmed Ihab Gamaleldin, Türkiye’nin BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç ve birçok ülkenin temsilcisi katıldı. Komisyon Başkanı Pillay ise Orta Doğu’daki son gelişmelere değindi.

Pillay: İsrail ve İran Arasındaki Gerilim Endişe Verici

Pillay, İsrail ve İran arasındaki gerginliğe dikkat çekerek, bölgesel çatışma riskine işaret etti. Tarafların gerilimi düşürme ve çatışmaların sivil halk üzerindeki etkilerini azaltma çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Gazze’deki Durum Vahim

Pillay, komisyonun İsrail’in Gazzelilere karşı yürüttüğü savaşı ele aldığını belirterek, 33 binden fazla Gazzelinin öldüğünü ve sağlık hizmetlerine yapılan saldırıları doğruladığını ifade etti. Gazze’deki insani durumun felakete sürüklendiğini vurguladı.

Hesap Verilebilirlik Önemli

Pillay, İsrail güvenlik güçlerinin işlediği uluslararası suçları araştırdıklarını ve bulguları BM İnsan Hakları Konseyi ve BM Genel Kurulu’yla paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin destek mesajıyla komisyonun çalışmalarına güç kattığını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.