DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Morgan Stanley, Göstermelik Unvan Skandalıyla Sarsılıyor

Morgan Stanley, Göstermelik Unvan Skandalıyla Sarsılıyor

ABONE OL
Şubat 19, 2024 18:08
Morgan Stanley, Göstermelik Unvan Skandalıyla Sarsılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Morgan Stanley’nin Avrupa Merkez Bankası’nı Kandırdığı İddiaları

Financial Times gazetesinin haberine göre, ABD’li bankacılık devi Morgan Stanley, Avrupa Merkez Bankası’nı kandırmakla suçlanıyor. Şirket, Brexit sonrası kurallara uymak için göstermelik bir unvan vererek düzenleyicileri yanılttığı iddia ediliyor.

Çalışanın İddiaları

Nisan 2021’de işe başlayan üst düzey bir banka yetkilisi, kendisine verilen “kredi ticaret müdürü” unvanının sadece kağıt üzerinde var olduğunu ve aslında kullanılmaması gerektiğinin söylendiğini iddia etti. Bankacı, Frankfurt’a taşınması gerektiği izlenimi yaratmak için bu unvanın uydurulduğunu belirtti.

Morgan Stanley’nin Tepkisi

Morgan Stanley, iddiaları reddederek, bankacıya unvanını kullanmaması yönünde talimat verilmediğini ve göstermelik bir unvan olmadığını savundu. Şirket, Avrupa kuruluşlarına kıdemli yöneticileri taşımak için gereken adımları atmış olduğunu söyledi.

ECB’nin uluslararası bankalardan AB işlerini Londra yerine yerel personelle yönetmelerini istemesi üzerine bu tür olaylar dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Morgan Stanley’nin bu skandalıyla finans dünyasında nasıl bir yankı uyandıracağı merak konusu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.