DOLAR 34,2659 -0.04%
EURO 37,0837 0.23%
ALTIN 2.998,970,22
BITCOIN 23027910,27%
İstanbul
15°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TEKNOFEST Adana’da İnovasyon Rüzgarı Esti

TEKNOFEST Adana’da İnovasyon Rüzgarı Esti

ABONE OL
Ekim 6, 2024 16:23
TEKNOFEST Adana’da İnovasyon Rüzgarı Esti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TEKNOFEST Adana’da Şirketlerin Standlarını Ziyaret Etti

TRT’nin İletişim Paydaşı olduğu TEKNOFEST Adana, Adana Havalimanı’nda 128 kurumun katılımıyla gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, etkinlik alanında stantları ziyaret ederek önemli bilgiler aldı.

Bakan Kacır, ASELSAN Standında Yenilikçi Teknolojileri İnceledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol’dan şirketin son teknoloji ürünleri ve radar çalışmaları hakkında bilgi aldı. Roketsan ve TUSAŞ stantlarını da gezen Bakan Kacır, “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu” çadırında astronotlarla buluştu.

Deneyap Atölyesi Ziyareti ve Milli Teknoloji Hamlesi Vurgusu

Bakan Kacır, Deneyap Atölyesi’ni ziyaret ederek yaparak öğrenme çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Türkiye genelinde 140’tan fazla Deneyap Teknoloji atölyesi kurduklarını belirten Kacır, öğrencilerin teknoloji alanındaki yeteneklerini keşfetmeyi ve geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Geleceğin Teknoloji Yıldızlarına Destek Mesajı

Bakan Kacır, öğrencilere “Tam bağımsız Türkiye’yi sizler kuracaksınız” mesajı verirken, Türk gençlerinin havacılık, uzay, biyoteknoloji, enerji ve daha birçok alanda Türkiye’yi daha ileri taşıyacağına inancını dile getirdi.

TÜBİTAK Araştırma Bursları ve Destek Programları

Üniversite hayatları boyunca öğrencilere TÜBİTAK araştırma bursları ve destek programları sağlayacaklarını belirten Kacır, gençleri AR-GE ve inovasyon projeleriyle Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunmaya teşvik etti.

TEKNOFEST Adana, Türk gençlerine teknoloji alanında ilham verirken, Bakan Kacır’ın mesajları gençlerin vizyonunu şekillendirmeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.