DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UEFA Ülke Puanı Sıralamasında Türkiye’ye Sevindiren Haber

UEFA Ülke Puanı Sıralamasında Türkiye’ye Sevindiren Haber

ABONE OL
Nisan 20, 2024 17:09
UEFA Ülke Puanı Sıralamasında Türkiye’ye Sevindiren Haber
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Viktoria Plzen’in Avrupa’da Veda Etti

Viktoria Plzen, Avrupa Konferans Ligi’nde Fiorentina’ya deplasmanda 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Bu sonuçla Çekya’nın Avrupa’da temsil eden takımı kalmadı.

Türkiye 9. Sırayı Garantiledi

Türkiye, Viktoria Plzen’in elenmesiyle UEFA ülke puanı klasmanında sezonu 9. sırada tamamlayacağını kesinleştirdi. Bu durum, Süper Lig şampiyonunun gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılacağı anlamına geliyor. İkinci sıradaki ekip ise gruplara kalabilmek için 2 eleme turu oynamak zorunda kalacak.

Puan Farkını Açmak İstiyoruz

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında toplamış olduğu 38.100 puanla şu anda 9. sırada yer almaktadır. Geçtiğimiz yıla göre 3 sıra birden yükselerek ilk 10 ülke arasına girmişti. Ülke puanı sıralamasında Belçika’nın hemen ardından yer alırken, diğer ülkelerle olan puan farkını açmayı hedefliyor.

Fenerbahçe’nin Olympiakos’u 1-0 mağlup etmesi de ülke puanına katkı sağlayarak Türkiye’nin Avrupa’daki konumunu güçlendiriyor. Takımların Avrupa’da oynayacakları eleme sayısı, ülke puanı sıralamasına göre belirleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.