DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB Konseyi, Terör Örgütlerine Yaptırım Kararını Açıkladı

AB Konseyi, Terör Örgütlerine Yaptırım Kararını Açıkladı

ABONE OL
Mart 25, 2024 19:07
AB Konseyi, Terör Örgütlerine Yaptırım Kararını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB, IŞİD ve El-Kaide’nin Sahel Kolu Üyelerine Yaptırım Uygulayacak

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, terör örgütlerine karşı aldığı yaptırım kararlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, IŞİD’in Sahel kolu elebaşı Mohamed Ibrahim al-Shafi’i Al-Salem ve Mağrip El-Kaidesi’nin (AQIM) Sahel’den sorumlu kolu Cemaat Nusra el İslam ve Müslim’e (JNIM) bağlı oluşum Katiba Macina’nın yaptırım listesine alındığı belirtildi.

AB’nin Kararlılığı

AB, açıklamada, terör saldırılarını planlamak, finanse etmek, gerçekleştirmek ve ölümcül terör propagandalarını yaymak suretiyle uluslararası barışı ve güvenliği tehdit edenlere karşı kararlı bir şekilde harekete geçme konusundaki kararlılığını sürdüreceğini vurguladı.

Yaptırımların Anlamı

AB’nin yaptırım rejimi; listeye alınan kişi ve kuruluşların 27 üye ülkedeki varlıklarının dondurulması, onlara doğrudan veya dolaylı olarak ekonomik kaynak sağlanması yasağı ve listede yer alan gerçek kişilere AB’ye seyahat yasağını içeriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.