DOLAR 32,4511 -0.12%
EURO 34,7355 -0.72%
ALTIN 2.439,280,15
BITCOIN 2074949-1,25%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da Esrarın Sınırlı Yasallaşması Yürürlüğe Girecek

Almanya’da Esrarın Sınırlı Yasallaşması Yürürlüğe Girecek

ABONE OL
Mart 22, 2024 19:09
Almanya’da Esrarın Sınırlı Yasallaşması Yürürlüğe Girecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’da Federal Meclis’te Kabul Edilen Yasa Tasarısı Bundesrat’tan Geçti

Almanya’da, esrarın sınırlı yasallaşmasına ilişkin Federal Meclis’ten geçen yasa tasarısı, Federal Eyalet Temsilciler Meclisi (Bundesrat) tarafından onaylandı. Bundesrat’ta eyaletlerin delegelerinin çoğunluğu 23 Şubat’ta kabul edilen “Esrarın Kontrollü Kullanımı” adlı yasa tasarısına destek verdi.

Yasa 1 Nisan’da Yürürlüğe Girecek

Almanya Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı, Federal Meclis’te 226’ya karşı 407 oyla kabul edilmişti. Yasa, 1 Nisan’da yürürlüğe girecek. Ancak bazı eyaletlerin temsilcileri yasaya karşı çıkarak eleştirilerde bulundu.

Tasarıda Neler Var?

Yasaya göre, esrar uyuşturucu maddeler listesinden çıkarılacak ve belirli koşullar altında özel tüketim için sınırlı şekilde yasallaşacak. 18 yaşından büyük bireyler, belirli miktarlarda esrar bulundurabilecek ve kişisel tüketim için bitki yetiştirebilecek. Ayrıca “kenevir yetiştirme kulüpleri” adı verilen dernekler, kenevir yetiştirebilecek ve üyelerine esrar tedarik edebilecek.

Bu düzenlemeyle Almanya hükümeti, esrarın sınırlı şekilde yasallaştırılmasıyla karaborsayı azaltmayı ve gençleri korumayı hedefliyor. Ancak muhalefet partileri ve uzmanlar, yasanın sağlık sisteminin yükünü artıracağını ve gençlerin sağlığını olumsuz etkileyebileceğini savunuyor. Yasanın etkileri 4 yıl sonra uzmanlarca değerlendirilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.