DOLAR 32,3611 -0.38%
EURO 34,6405 -0.5%
ALTIN 2.382,94-1,62
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Azerbaycan ve Ermenistan Arasındaki Sınır Belirleme Süreci İlerliyor

Azerbaycan ve Ermenistan Arasındaki Sınır Belirleme Süreci İlerliyor

ABONE OL
Nisan 19, 2024 19:06
Azerbaycan ve Ermenistan Arasındaki Sınır Belirleme Süreci İlerliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan ve Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonları İkinci Kez Toplandı

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ve Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan başkanlığındaki sınır belirleme komisyonları, sınırın belirlenmesine yönelik sekizinci toplantılarını gerçekleştirdi.

Belirlenen Mutabakata Göre

Azerbaycan’ın Gazah ili yönündeki sınır, Sovyetler Birliği’nin çöküşü sırasında mevcut olan sınıra uygun belirlenecek. Bağanis-Bağanis Ayrım, Voskepar-Aşağı Eskipara, Kirants-Heyrimli ve Berkaber-Kızılhacılı köyleri arasından geçecek sınır hattı belirlendi.

Ermenistan, Azerbaycan’a iade edeceği Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerini belirlenen sınıra uygun şekilde geri verecek.

Belirlenen Tarihler ve Süreç

Sınır hattının koordinatları, jeodezik ölçümler dikkate alınarak hazırlanacak, protokol haline getirilecek ve 15 Mayıs’a kadar imzalanacak. Taraflar, ortak faaliyetlere ilişkin yönetmelik taslağının 1 Temmuz 2024’e kadar hazır hale getirilmesi konusunda da uzlaştı.

Azerbaycan’ın Değerlendirmesi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır beklenen tarihi olay. Ermenistan, Azerbaycan’ın 1990’lı yılların başından beri işgal altında olan 4 köyünü iade etmeyi kabul etti.” sözlerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.