DOLAR 32,5747 0.08%
EURO 34,9734 0.27%
ALTIN 2.424,130,05
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cenk Sabuncuoğlu düşünce gücünü anlattı

Cenk Sabuncuoğlu düşünce gücünü anlattı

ABONE OL
Kasım 19, 2021 08:59
Cenk Sabuncuoğlu düşünce gücünü anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde profesyonel Koçluk ve mentörlük alanında çalışmalar yürüten Cenk Sabuncuoğlu düşünce gücünü ne kadar önemli olduğunu anlattı. Hem tasavvuf kültüründe hem de NLP başta olmak üzere çağdaş düşünce sistemleri içerisinde doğru ve iyi düşünmenin son derece etkili sonuçlar doğurduğuna dair verileri ortaya koydu.

“Tasavvuf kültürüne baktığımız zaman özellikle de Hazreti Mevlana’nın bu anlamdaki öğretileri son derece önemli. Hazreti Mevlana; ‘Gül düşünür Gülistan olur, dikenlik düşünür dikenlik olursun.’ diyerek aslında bireylerin olumlu düşünmelerinin olumlu sonuçlar almaları için ne kadar önemli bir olgu olduğunu vurguluyor. Öte yandan uzak doğu felsefeleri Hindistan ve diğer bakış açılara göre de yine güzel düşünmek bireyleri genç ve mutlu kılıyor. Düşünce gücünün ne kadar önemli olduğu her kültürde ve her dinde sıklıkla vurgulanıyor.” dedi.

Öte yandan bireylerin hayatlarını olumlu sonuçları çekebilmek maksadıyla doğru düşünme tekniklerini öğrenmeleri gerektiğini belirten Cenk Sabuncuoğlu özellikle bilişsel yanlış öğrenmişliklerden uzak durmak gerektiğini vurguladı. Otomatik öğrenilmişlikler  ise bireylerin tecrübelerinden anne babalarından ve kültürel kodlarından geldiğini belirtti. Ruhsal, zihinsel ve bedensel kodlar farkında olmadan yapmak zorunda olduğumuz kontrolsüz davranış modellerinin içine çekildiğimiz süreçleri meydana getirdiğini vurguladı. Bu kitlenmelerin farkındalığını oluşturabilmek için, soruda kalarak bilincimizi tazelemeli ve olumlu imajine çalışmaları yapmamız gerektiğini belirtti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.