DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cevdet Yılmaz Ağrı’da Yaptığı Konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Selamını İletti
  • Samsun Halk Haber
  • Gündem
  • Cevdet Yılmaz Ağrı’da Yaptığı Konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Selamını İletti

Cevdet Yılmaz Ağrı’da Yaptığı Konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Selamını İletti

ABONE OL
Mart 24, 2024 22:05
Cevdet Yılmaz Ağrı’da Yaptığı Konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Selamını İletti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yatırımlar ve Hizmetlerle Doğu ve Güneydoğu’ya Önemli Katkılar Sağlandı

Cevdet Yılmaz, Ağrı’da bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Yılmaz, AK Parti olarak ve son dönemde Cumhur İttifakı olarak hayata geçirdikleri büyük kalkınma ve demokrasi hamlesine vurgu yaparak, Doğu’ya, Güneydoğu’ya yapılan yatırım ve hizmetlerin önemine değindi.

Ağrı’ya Yapılan Yatırımlar ve Hizmetler

Yılmaz, son 21 yılda Ağrı’ya gerçekleştirilen önemli yatırımları sıralayarak, 84 milyar liralık yatırım yapılan kente çocuk ve gençlere hizmet eden bilim merkezi ile İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni kazandırdıklarını belirtti. Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 150 yataklı Patnos Hastanesi dahil olmak üzere 1125 yataklı 15 hastane ile şehre sağlık tesisleri kazandırıldığını, TOKİ vasıtasıyla 4 bin 240 konutun tamamlandığını ve 386 konutun yapımının devam ettiğini açıkladı.

Ağrı’ya Sağlanan Altyapı ve İstihdam Olanakları

Yılmaz, Ağrı’da yapılan yollar, üniversiteler, organize sanayi bölgeleri, tekstil kentler ve yeni sanayi oluşumlarına desteklerle ilgili bilgi verdi. Ayrıca, Ağrı’da 5 millet bahçesinden dördünün tamamlandığını, Murat Nehri Millet Bahçesi’nin en güzel şekilde hazırlandığını ifade etti. Ağrı’ya kazandırılan tekstil kentle istihdam kapısı açıldığını ve hedeflerinin 17 fabrikada 15 bin istihdama ulaşmak olduğunu belirtti.

Yılmaz, Doğubayazıt ilçesindeki tarihi cami, türbe ve İshak Paşa Sarayı’nı restore edip hizmete açtıklarını vurgulayarak, Ağrı’ya 11 bin metrekare alana sahip kültür ve kongre merkezi kazandırıldığını ve Hamur ilçesinin doğal gaza kavuşturulacağını açıkladı.

Ağrı’ya Yapılan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi

Yılmaz, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde ‘Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi’nin temelini attıklarını ve altyapı çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, sadece bu projenin 1.3 milyar Türk lirası tutarında ve doğrudan 1500 insanımıza istihdam sağlayacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.