DOLAR 32,2747 -0.01%
EURO 35,1072 0.03%
ALTIN 2.470,350,18
BITCOIN 21174240,13%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çıralı Sahilinde Caretta Caretta Kaplumbağalarının Yumurtlama Sezonu Başladı

Çıralı Sahilinde Caretta Caretta Kaplumbağalarının Yumurtlama Sezonu Başladı

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 23:10
Çıralı Sahilinde Caretta Caretta Kaplumbağalarının Yumurtlama Sezonu Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’deki Doğal Yaşamın Korunması

Türkiye’nin Çıralı sahilinde, Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin kırmızı listesinde yer alan nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanlarından biri olan bölgede bu yıl ilk yuvalar tespit edilerek sezon başladı.

Yuvalar Kafeslerle Koruma Altında

2023 yılında Mayıs sonunda başlayan yumurtlama sezonunun bu yıl bir ay önce başladığı belirtilen Çıralı sahilinde, geçen yıl 105 yuvada 9 bin civarında yumurta bulunmuş ve bunlardan 5 bin 332 yavru denize ulaşmıştı. Bu yıl ise tespit edilen 2 yuva özel kafeslerle koruma altına alındı.

Hassas Bir Koruma ve İzleme Çalışması

Kaymakam Ahmet Solmaz, “Bölgemizde bu tür canlılara ev sahipliği yapmak hem hassasiyet hem insani sorumluluk gerektiriyor. Bu sebeple sivil toplum örgütleri ve kamu görevlileri olarak ciddi bir çalışma yürütüyoruz” dedi. S.S. Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi Başkanı Habib Altınkaya ise “Bu sene erken yuvalama başladı ve rekor kıracağımızı tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye ve Kurumlar İş Birliği İçinde

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Baytekin ise, belediye olarak kooperatif ve milli parklarla iş birliği içinde olduklarını belirterek, caretta caretta kaplumbağalarının korunması ve izlenmesine destek verdiklerini ve bu desteğin devam edeceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.