DOLAR 32,3848 -0.12%
EURO 34,7248 -0.25%
ALTIN 2.399,53-1,44
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ECB Para Politikası Kararını Yeniden Değerlendirdi

ECB Para Politikası Kararını Yeniden Değerlendirdi

ABONE OL
Nisan 11, 2024 19:07
ECB Para Politikası Kararını Yeniden Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ECB, Faiz Oranlarını Sabit Tutma Kararı Aldı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), para politikası kararına ilişkin yapılan açıklamada, Bankanın refinansman faizini yüzde 4,50, mevduat faizini yüzde 4 ve marjinal fonlama faizini yüzde 4,75‘te sabit tuttuğu belirtildi. Bu kararla birlikte para politikasına yönelik yılın üçüncü toplantısında, art arda beşinci kez 3 temel politika faizi sabit kalırken faiz oranları euro tarihindeki en yüksek seviyede kalmaya devam etti.

Enflasyon ve Ekonomik Durum Değerlendirildi

ECB’nin faiz kararı açıklamasında, enflasyonun, gıda ve ürün fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle güç kaybettiği belirtilirken, enflasyona ilişkin temel göstergelerde iyileşme olduğu ve ücret artışının yavaşladığı kaydedildi. Açıklamada, finansman koşullarının kısıtlayıcı olduğu ve geçmişteki faiz artışlarının talep üzerinde baskı yarattığı vurgulandı.

Gelecek Döneme İlişkin Planlar

ECB’nin orta vadede yüzde 2’lik enflasyon hedefinin yakalanmasında kararlı olduğu vurgulanan açıklamada, temel faiz oranlarının enflasyonla mücadeleye önemli katkı sağladığı belirtildi. Varlık satın alma programı portföyünün ölçülü ve öngörülebilir bir hızla azaldığı ifade edilen açıklamada, Yönetim Konseyi’nin 2024 yılının ikinci yarısında portföyün aylık 7,5 milyar euro kadar azaltılmasını planladığı aktarıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.