DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’deki İsrail Saldırıları Sonucunda Ölü Sayısı 400’ü Geçti

Gazze’deki İsrail Saldırıları Sonucunda Ölü Sayısı 400’ü Geçti

ABONE OL
Mart 12, 2024 19:10
Gazze’deki İsrail Saldırıları Sonucunda Ölü Sayısı 400’ü Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki İsrail Saldırıları

Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin doğusundaki Kuveyt Kavşağı yakınında yardım tırlarını bekleyen Filistinlileri hedef almasına sert tepki gösterdi. Maruf, İsrail’in bu saldırılarla Filistin halkına aç bırakma politikasını derinleştirmekte kararlı olduğunu vurguladı.

Ölü ve Yaralı Sayıları

Maruf’un açıklamalarına göre, bugünkü saldırıların ardından kuzeyde yardım bekleyen Filistinlilere yapılan saldırılar sonucunda ölenlerin sayısı 400’ü geçerken, yaralı sayısı 1300’ü buldu. İsrail’in insani yardımların bölgeye girişine engel olma çabalarına dikkat çekildi.

Uluslararası Toplum ve İsrail

Maruf, İsrail’in uluslararası toplumu ateşkes ve insani yardımlar konusunda ciddiyetsiz davrandığını belirterek, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarının soykırım ve etnik temizlik suçlarına kadar gittiğini ifade etti.

İsrail ordusunun, Kuveyt Kavşağı yakınında ve Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı’nda yaptığı saldırılar sonucunda toplamda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı biliniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.