DOLAR 32,3138 0.08%
EURO 34,9840 0.35%
ALTIN 2.396,180,14
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güvenli Teknoloji Yaşam Hattı

Güvenli Teknoloji Yaşam Hattı

ABONE OL
Mart 31, 2022 10:33
Güvenli Teknoloji Yaşam Hattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Yüksek hatlarda çalışma zorunluluğu olan iş insanları, hem can emniyeti hem yaşam güvenliği sağlanması amacıyla geliştirilen ekipmanlara yaşam hattı denilmektedir. İş dünyası için temel bir konu, çalışma koşulları ne kadar ağır olursa olsun, bir yandan işin verimliliğini arttırmak, öte yandan da yaşam güvenliği konusunda gerekli tekbirleri ve tertibatı sağlamaktır. Fiziki koşulların iş üstünde oluşturduğu ağır risk ve diğer ağır koşullar, kaza riskinin ne kadar arttırıyor ise ölüm riskini de o kadar arttırmaktadır.

Teknolojinin Yaşam Eli Olması

Şartlar ne olursa olsun, kazaları önleme adına yapılan çabaların asılı amacı, hem olası yaralanmaları hem de ölüm risklerini azaltmak ve yok etmektir. Yaşam hattı güvenlik sisteminin en güzel tarafı, sağlıklarını tehlikeye atacak yüksek yerlerde çalışanlar için olması düşme tehlikeleri karşısında, hemen her yerinde tutunarak kurtaracak özellikler barındırmasıdır. Bu özellik sayesinde çalışan kişi, olası kazayı en az zararla atmaktadır. Sistemini en temel yapı taşı, üstün teknolojik donanım ihtiva etmesidir.

Yaşam hattı güvenlik sistemlerinin imalatı kadar kurulumu da büyük bir öneme haizdir. Zira sistem, hem iş güvenliği ve işçi sağlığı kanunu açısından hem de işe kazandıracağı özellikler açısından, birtakım standartlara bağlı kalınarak üretilmektedir. Sahip olduğu teknik özelliklerine göre farklı çeşitleri bulunan sistem, işverenler açısından hem maddi hem de manevi açıdan zarar görmemelerini sağlamaktadır. Dikey yaşam hattı sistemlerinin yanında yatay yaşam hattı sistemleri de bulunmaktadır.

Genellikle paslanmaz özellikteki çelik halat aparatları ile üretilen yatay yaşam hattı çeşidi, hem ara ankraj braketi hem de kurtarma kiti gibi donanımsallık içermektedir. Sistemin ayrıca gerdirme yahut ta sonlandırma gibi donanımsal özellikleri de bulunmaktadır. Olası düşme riskine karşı işçi çalışma sahasında kolay hareket imkanı sağlaması ile yatay konumda sağlanan işlevsellik ve de sağladığı güvenlik tedbirleri ile sistemi ön plana çıkarmaktadır. Güvenlik tedbirlerinin tamamı trymuhendislik bünyesinde bulunmaktadır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.