DOLAR 32,4119 -0.08%
EURO 34,6426 -0.52%
ALTIN 2.392,67-1,73
BITCOIN 1964288-3,72%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir’de Karşıyaka Stadyumu Hukuk Süreci Tamamlandı

İzmir’de Karşıyaka Stadyumu Hukuk Süreci Tamamlandı

ABONE OL
Nisan 5, 2024 17:09
İzmir’de Karşıyaka Stadyumu Hukuk Süreci Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Stadyumu’ndaki Hukuk Süreci Sonuçlandı

İzmir’de 10 yıl önce başlayan ancak davalar ve arazi sorunları nedeniyle devam edemeyen Karşıyaka Stadyumu projesinde 2019 yılından bu yana devam eden hukuk süreci sonuçlandı. Karşıyaka Spor Kulübü lehine sonuçlanan hukuk süreci, 3 Nisan tarihinde onanarak tamamlandı.

Danıştay Karar Verdi: Stadyum Yapılacak

Davacılar tarafından açılan imar planı iptali davası yerel mahkeme tarafından reddedilmiş ancak Danıştay’a temyiz edilmişti. Danıştay 6. Dairesi, yerel mahkeme kararını onaylayarak imar planının kesinleşmesini sağladı. Bu kararla birlikte stadın yapılması planlanan eski Karşıyaka İlçe Stadı arazisi stat arazisi olarak tescillendi.

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Destek Verdi

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı, hukuk mücadelesinde Karşıyaka Spor Kulübü’ne destek verdi ve belirleyici bir rol oynadı. Yerel seçim sürecinde Karşıyaka taraftarının Türkiye’nin ilk taraftar mitingini yaparak destek verdiği stadyum için yeni ihale sürecinin başlaması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.