DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nürnberg’de Kazılar Devam Ediyor: 500’den Fazla Asırlık Kalıntı Ortaya Çıkarıldı

Nürnberg’de Kazılar Devam Ediyor: 500’den Fazla Asırlık Kalıntı Ortaya Çıkarıldı

ABONE OL
Mart 13, 2024 16:13
Nürnberg’de Kazılar Devam Ediyor: 500’den Fazla Asırlık Kalıntı Ortaya Çıkarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nürnberg’de Gerçekleştirilen Kazılarda 500’den Fazla Asırlık Kalıntı Bulundu

Nürnberg’de devam eden kazılarda, şimdiye kadar 500’den fazla kişinin asırlık kalıntıları ortaya çıkarıldı. Ekip, bu bölgede bin 500 kişinin defnedilmiş olabileceğine inanıyor.

Geçici Tarihlemeye Göre 17. Yüzyılın İlk Yarısında Sekiz Veba Çukuru Kazıldı

Kesin tarihleme henüz yapılmamış olsa da geçici tahminlere göre, sekiz veba çukurunun 17. yüzyılın ilk yarısında kazıldığı düşünülüyor.

Yeşil Renkteki Kemikler Bakır Fabrikası Atıklarından Etkilenmiş Olabilir

Spiegel’in raporuna göre, bölgede bulunan kemiklerden bazıları yeşil renkte görünüyor. Bu durum, yakınlardaki bir bakır fabrikasının atıklarının bu alanda bertaraf edilmiş olabileceğini gösterebilir.

Nürnberg Miras Koruma Departmanı Ekipleri Çalışmalarını Sürdürüyor

Nürnberg Miras Koruma Departmanı’ndan arkeolog Melanie Langbein ve Baş Antropolog Florian Melzer, gelecekteki inşaat alanlarında bulunan tüm insan kalıntılarını güvence altına alacaklarını ve arşivleyeceklerini belirtti. Baharda tamamlanması planlanan çalışmanın ardından buranın Avrupa’da kazılan veba kurbanları için en büyük acil durum mezarlığı olabileceği tahmin ediliyor.

Hıyarcıklı Veba ve Tarihteki Yıkıcı Etkileri

Hıyarcıklı veba, tarihin en yıkıcı pandemileri arasında yer alıyor. Kara Ölüm ve Justinianus vebası gibi dönemlere damgasını vuran bu hastalık, Avrupa’da büyük kayıplara yol açmıştır. Kara Ölüm’ün ardından Avrupa’da yaklaşık 400 yıl boyunca yerel salgınlar devam etmiş ve şehirleri kasıp kavurmuştur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.