DOLAR 32,3959 0.04%
EURO 34,5893 -0.11%
ALTIN 2.378,44-0,06
BITCOIN 1943646-5,28%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ODTÜ Genç Kaşifleri Deniz Araştırma Projesi

ODTÜ Genç Kaşifleri Deniz Araştırma Projesi

ABONE OL
Nisan 10, 2024 23:03
ODTÜ Genç Kaşifleri Deniz Araştırma Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenci ve Mezunlar Denizlerden Örnekler Topluyor

Öğrenci ve mezunlar ile yakınları bayram tatili için bulundukları kıyı illerinde özel üretilmiş cihazlarla denizlerden örnekler toplamaya başladı. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, deneyimlerini toplumla paylaşacaklarını belirtti.

Denizlerimizin Genç Kaşifleri Projesi Başladı

ODTÜ Rektör Danışmanı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Eren Kalay, ‘Denizlerimizin Genç Kaşifleri’ projesinin ülkenin kıyı illerinde başlatıldığını duyurdu. Proje kapsamında öğrenciler, mezunlar ve ailelerinden oluşan katılımcılar denize kıyı olan 28 ilde ölçümler yapmaya başladı.

Bilimsel Makale Yayınlanacak

Ölçümler için özel cihazlar kullanıldığını belirten Kalay, verilerin toplanacağını ve bilimsel bir makalede yayınlanacağını açıkladı. Makalede, tüm gönüllü katılımcıların imzasının yer alacağını belirtti.

Projeyle ilkokul öğrencileri ile emeklilerin adlarının yan yana yazılabileceği vurgulandı. Araştırmanın gemiyle yapılması durumunda aylar süreceği için bu yöntemin tercih edildiği ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.