DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Safranbolu, Cittaslow Ağı’na Dahil Edildi

Safranbolu, Cittaslow Ağı’na Dahil Edildi

ABONE OL
Mart 25, 2024 23:04
Safranbolu, Cittaslow Ağı’na Dahil Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Safranbolu’ya ‘Sakin Şehir’ Ünvanı Verildi

Belçika’nın Damme kentinde düzenlenen törenle, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesine ‘Sakin Şehir’ ünvanı verildi. Safranbolu, Türkiye’nin 25. sakin şehri oldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’den Açıklama

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun eşsiz tarihi yapıları, yöresel ürünleri ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin öne çıkan ilçelerinden biri olduğunu belirterek, Cittaslow Ağı’na katılmak için 1,5 yıl önce çalışmalara başladıklarını ifade etti. Köse, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası’nda yer alan Türkiye’de tek, dünyada ise 20 kentten biri olduğunu ve Cittaslow ünvanının ilçeye çok yakışacağını düşündüklerini söyledi.

Vatandaşlar ve İşletmecilerden Memnuniyet

Safranbolu’da yaşayan vatandaşlar da ‘Sakin Şehir’ ünvanını sevinçle karşıladı. İşletmeci Semih Yıldırım, bu özel ünvanı korumak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtirken, esnaf Erhan Başkaya ise Safranbolu’nun sakin ve huzurlu atmosferini koruyarak bu ünvanı almaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.