DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şirket, Talaştan Sentetik Grafit Üreterek Çin’e Bağımlılığı Azaltıyor

Şirket, Talaştan Sentetik Grafit Üreterek Çin’e Bağımlılığı Azaltıyor

ABONE OL
Şubat 29, 2024 13:12
Şirket, Talaştan Sentetik Grafit Üreterek Çin’e Bağımlılığı Azaltıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CarbonScape, Yeni Bir Çözüm Sunuyor

CarbonScape isimli şirket, ıskarta durumdaki talaşı sentetik grafit haline dönüştürerek önemli bir adım attı. Bu gelişme, bataryalarda kullanılan grafit konusunda tüm dünyanın Çin’e olan bağımlılığını azaltması bekleniyor. Şirketin CEO’su Ivan Williams, talaştan elde edilen alternatif grafitin daha sürdürülebilir bir çözüm sunduğunu ve Avrupa’nın lityum-iyon bataryalar için Çin’e olan bağımlılığını azaltacağını savunuyor.

Çevreci Bir Yaklaşım

Williams, sentetik grafitin geleneksel üretim yöntemlerinin aksine fosil yakıt temelli hammaddeler yerine talaştan elde edilen grafitin daha çevreci bir çözüm sunduğunu belirtiyor. Her bir ton grafit için 35 ton karbondioksit salınımı yapıldığına dikkat çekiyor.

Yatırımlar ve Ortaklıklar

Geçen yıl Finlandiya-İsveç ortaklığındaki ormancılık şirketi Stora Enso ve Hong Kong merkezli batarya üreticisi Amperex‘ten toplam 18 milyon dolarlık yatırım alan CarbonScape, talaştan sentetik grafit üretimi konusundaki çalışmalarını hızlandırıyor.

Gelecekteki Beklentiler

Elektrikli araç pazarında grafite olan talebin arttığı bir dönemde gelişen bu teknoloji, grafitte küresel tedarik açığının 2030’a kadar 777 bin tona ulaşmasının beklendiği bir zamanda önemli bir çözüm sunuyor. CarbonScape’in talaştan sentetik grafit üretimi, gelecekte bataryalardan elektrikli araçlara kadar birçok alanda kullanılan grafitin tedarik güvenliğine olumlu katkılar yapması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.