DOLAR 32,2179 0.04%
EURO 35,2400 0.28%
ALTIN 2.518,380,72
BITCOIN 2146462-0,79%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD, Çin’in Yapay Zekâ Yazılımlarına Erişimi Kısıtlayabilir

ABD, Çin’in Yapay Zekâ Yazılımlarına Erişimi Kısıtlayabilir

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 16:30
ABD, Çin’in Yapay Zekâ Yazılımlarına Erişimi Kısıtlayabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD, Çin’in Yapay Zekâ Yazılımlarına Yönelik Kısıtlamaları Değerlendiriyor

ABD Başkanı Joe Biden ve ekibi, Çin’in ChatGPT gibi yapay zekâ sistemlerinin yazılımına erişimini kısıtlamayı değerlendiriyor.

Yapay Zekâ Modellerinin İhracatı Kısıtlanabilir

ABD Ticaret Bakanlığı, yazılımları ve verileri gizli tutulan sahipli veya kapalı kaynak kodlu yapay zekâ modellerinin ihracatını kısıtlamayı değerlendiriyor. Bu adımın amacı, Çin’in askeri amaçlarla en son teknolojiyi geliştirmesini engellemek.

ABD’nin Yapay Zekâ Çipleri İhracatı Engellenebilir

ABD, son iki yılda Çin’e gelişmiş yapay zekâ çiplerinin ihracatını engellemek için çeşitli adımlar atmıştı. Şimdi ise ABD’nin, Çin’in ilerlemesini yavaşlatmak için yeni kısıtlamalar getirmesi gündemde.

Endişeler ve Yanıtlar

ABD Ticaret Bakanlığı ve Washington’daki Çin Büyükelçiliği konuya yönelik sorulara yanıt vermezken, ABD’nin yapay zekâ devlerinin, hükümet denetimi olmaksızın yazılımlarını satma özgürlüğü bulunuyor. Ancak hükümet ve özel sektör araştırmacıları, düşmanların yapay zekâ modellerini siber saldırılar için kullanabileceği endişesini taşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.