DOLAR 32,2366 0.11%
EURO 35,0057 0.01%
ALTIN 2.512,040,10
BITCOIN 22346344,39%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TikTok, Yapay Zeka İçeriği Etiketleme Uygulamasını Başlattı

TikTok, Yapay Zeka İçeriği Etiketleme Uygulamasını Başlattı

ABONE OL
Mayıs 10, 2024 16:17
TikTok, Yapay Zeka İçeriği Etiketleme Uygulamasını Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TikTok, İçeriklerde Yapay Zeka Kullanımını Etiketleyecek

TikTok’un yaptığı yazılı açıklamaya göre, dijital içeriğin yapay zekayla üretildiğinden habersiz kullanıcıların yanlış yönlendirilmesini önlemek amacıyla platforma yüklenen içerikler artık etiketlenecek. Uygulama, kendi bünyesinde kullandığı filtrelerde olduğu gibi, fotoğraf ve video içeriklerine meta veri ekleyerek yapay zeka tarafından üretildiği belirlenen içerikleri işaretleyecek.

C2PA İşbirliğiyle Yapay Zeka İçeriği Tanımlama

Açıklamada, Adobe, Arm, Intel, Microsoft ve Truepic firmalarının işbirliğiyle oluşturulan İçerik Kanıtlama ve Orijinallik Koalisyonu’nun (C2PA) geliştirdiği “içerik kimlik bilgileri” teknolojisinin bu amaçla kullanılacağı belirtildi. TikTok, bu sayede yapay zeka içeriğini etiketleyen ilk video paylaşım platformu olma özelliğini taşıyor.

Yapay Zeka ve Şeffaflık

Yapay Zeka Alanında Ortaklık (PAI) adlı sivil toplum kuruluşunun Yapay Zeka ve Medya Entegrasyonu Başkanı Claire Leibowicz, “İçerik kimlik bilgileri” teknolojisinin şeffaflığa daha çok katkı sağladığı görüşünde. TikTok’un uygulama kullanım koşulları, geçen yıldan beri platforma yüklenen yapay zeka içeriklerinin etiketlenmesini gerektiriyordu.

Öte yandan, Meta’nın yapay zeka araçları tarafından üretilen içerikler için teknik standartlar belirlemek üzere sektör ortaklarıyla çalıştığını ve Google’ın da YouTube ve diğer platformlarda yapay zeka etiketlerini kullanacağını duyurmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.