TikTok’un yaptığı yazılı açıklamaya göre, dijital içeriğin yapay zekayla üretildiğinden habersiz kullanıcıların yanlış yönlendirilmesini önlemek amacıyla platforma yüklenen içerikler artık etiketlenecek. Uygulama, kendi bünyesinde kullandığı filtrelerde olduğu gibi, fotoğraf ve video içeriklerine meta veri ekleyerek yapay zeka tarafından üretildiği belirlenen içerikleri işaretleyecek.
Açıklamada, Adobe, Arm, Intel, Microsoft ve Truepic firmalarının işbirliğiyle oluşturulan İçerik Kanıtlama ve Orijinallik Koalisyonu’nun (C2PA) geliştirdiği “içerik kimlik bilgileri” teknolojisinin bu amaçla kullanılacağı belirtildi. TikTok, bu sayede yapay zeka içeriğini etiketleyen ilk video paylaşım platformu olma özelliğini taşıyor.
Yapay Zeka Alanında Ortaklık (PAI) adlı sivil toplum kuruluşunun Yapay Zeka ve Medya Entegrasyonu Başkanı Claire Leibowicz, “İçerik kimlik bilgileri” teknolojisinin şeffaflığa daha çok katkı sağladığı görüşünde. TikTok’un uygulama kullanım koşulları, geçen yıldan beri platforma yüklenen yapay zeka içeriklerinin etiketlenmesini gerektiriyordu.
Öte yandan, Meta’nın yapay zeka araçları tarafından üretilen içerikler için teknik standartlar belirlemek üzere sektör ortaklarıyla çalıştığını ve Google’ın da YouTube ve diğer platformlarda yapay zeka etiketlerini kullanacağını duyurmuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.