DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21548040,35%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı Değerlendirme Toplantısında Başarılı Sonuçlar Açıkladı
  • Samsun Halk Haber
  • Teknoloji
  • YÖK, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı Değerlendirme Toplantısında Başarılı Sonuçlar Açıkladı

YÖK, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı Değerlendirme Toplantısında Başarılı Sonuçlar Açıkladı

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 16:33
YÖK, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı Değerlendirme Toplantısında Başarılı Sonuçlar Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÖK Başkanı Özvar, Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nın Başarılı Yürütüldüğünü Belirtti

Özvar, 2021’de belirlenen Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nın 23 üniversiteyle başarıyla yürütüldüğünü aktardı. Üniversitelerin performanslarının İzleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yıllık olarak takip edildiğini ve sıralamaların kasım ayında kamuoyuyla paylaşıldığını dile getirdi.

Önemli Hedef: Dünya Akademik Başarı Sıralamalarında İlk 500’e Girmek

Özvar, 12. Kalkınma Planı’nda yer alan hedeflerden birinin 2028’de Dünya Akademik Başarı Sıralamalarında ilk 500’de yer alan üniversite sayısını 10’a çıkarmak olduğunu hatırlattı. Araştırma üniversitelerinin bu hedefe ulaşabilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade etti.

Önemli Destekler ve Ödenecek Miktarlar

ADEP kapsamında üniversitelere 2024’te 400 milyon lira ödenek tahsis edileceğini belirten Özvar, üniversitelerin kendi kaynaklarından aktaracakları rakamlarla 327 projeye, 503,9 milyon lira bütçe aktarımı yapılacağını açıkladı. YÖK olarak kalite odaklı anlayışı benimsediklerini ve destek programlarına devam edeceklerini vurguladı.

Yeni Destekler ve İşbirlikleri

Özvar, TÜBİTAK ile yapılan görüşmeler sonucunda, ADEP kapsamındaki projelere özel çağrıların olduğunu ve bursiyer sayısının artırılacağını belirtti. Üniversitelerin AR-GE faaliyetlerini genişletmeye yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikalarının Önemi

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, bilim, teknoloji ve yenilik faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, yeşil ve dijital dönüşümün kamu politikalarında öne çıktığını belirtti. AR-GE harcamalarının artması ve niteliğinin yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi.

AR-GE Desteklerine Devam Edilecek

İbrahim Şenel, Araştırma Üniversitesi Destek Programı’nın 12. Kalkınma Planı’nda da yer aldığını ve AR-GE desteklerinin sürdürüleceğini açıkladı. Üniversitelerin kapasitelerinin artırılmasına ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlanmasına önem verileceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.