DOLAR 32,2818 0.01%
EURO 35,0370 -0.16%
ALTIN 2.477,300,47
BITCOIN 21416760,34%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fransa’nın Ekran Kullanımı Konusundaki Yeni Yönergeleri

Fransa’nın Ekran Kullanımı Konusundaki Yeni Yönergeleri

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 16:31
Fransa’nın Ekran Kullanımı Konusundaki Yeni Yönergeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa Cumhurbaşkanı Ekran Maruziyeti İçin Bilim İnsanlarından Öneriler İstedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkedeki ekran maruziyetini sınırlamak amacıyla bilim insanlarından çocuklar için yeni yönergeler geliştirmelerini talep etmişti.

Çocukların Korunması İçin Önerilen Adımlar

Raporda, çocukların teknoloji endüstrisinin kâr odaklı stratejilerinden korunması gerektiği vurgulandı. Üç yaşın altındaki çocukların televizyon dahil ekranlardan uzak tutulması, 11 yaşından önce hiçbir çocuğun telefon sahibi olmaması gerektiği belirtildi.

Çocuk Bakıcıları ve Okullar da Dikkate Alındı

Raporda, bebeklerle bağ kurmayı desteklemek için doğumhanelerde ekran ve telefonların sınırlandırılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, altı yaşın altındaki çocuklar için ekran kullanımının çok sınırlı olması gerektiği ve anaokullarında ekranların yasaklanması gerektiği önerildi.

Bağlantılı Oyuncakların Yasaklanması Önerisi

Ayrıca raporda, hikaye anlatımı için ses olarak kullanılan dışındaki bağlantılı oyuncakların yasaklanması gerektiği önerildi.

Bu yeni yönergeler, Fransa’da çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine destek olmayı hedefliyor. Fransız hükümetinin bu konuda nasıl bir yol izleyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.