DOLAR 32,5805 0.28%
EURO 35,0094 0.09%
ALTIN 2.461,101,03
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aleve İlacının Kullanım Alanları

Aleve İlacının Kullanım Alanları

ABONE OL
Mayıs 18, 2021 10:05
Aleve İlacının Kullanım Alanları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aleve ilaç kullanım alanı fazlasıyla geniş olan bir ilaç türüdür. Genellikle insan vücudunda ortaya çıka ağrılı semptomların hafifletilmesi için kullanılmaktadır. Bel ağrısı, baş ağrısı, diş ağrısı ve sırt ağrısı gibi rahatsızlıkların yanı sıra hafif ateş rahatsızlığı durumlarında da Aleve ilacı kullanılmaktadır. Eczanelerde tamamen reçetesiz bir şekilde alınabilen Aleve ilacının bazı yan etkileri de bulunmaktadır. Bu nedenle hastaların ilacı kullanmadan önce yan etkileri hakkında bilgi sahibi olması önemlidir.

Kronik rahatsızlığı olan ya da genetik tıbbi hastalıkları bulunan kişilerin Aleve ilacı kullanırken daha çok dikkat etmesi gerekir. Çok daha kritik bir sonuca neden olabileceği için ilaç kullanımı bu tip hastalarda doktor kontrolü altında sağlanmalıdır. Aleve ilacı her ne kadar başarılı sonuçlar sağlasa da doktor eşliğinde kullanımına izin verilmesi önemlidir.

Aleve İlacının Yan Etkileri

Aleve ilacının uzun süreli ve kısa süreli kullanıma bağlı olarak genel yan etkileri bulunmaktadır. Her ilacın bir yan etkisi bulunduğu için öncesinde ilaçların ne tür yan etkilere sahip olduğuna dikkat edilmelidir. Aşağıda aleve ilacının yan etkilerini maddeler halinde sıraladık.

  • Ülserler
  • Mide, ince bağırsak veya kalın bağırsakta yırtıklar
  • Şişme
  • Kanama

Belirtilen yan etkiler uzun süreli Aleve ilacının kullanımında ortaya çıkan rahatsızlıklardır. Bu süreçte ilaç kullanımına devam edildikçe ciddi belirtiler olarak meydana gelir. Aynı zamanda ishal ve gaz gibi hafif yan etkileri de bulunmaktadır.

Kaynak: https://onlineczaci.com/aleve-naproksen-yan-etkileri/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.