DOLAR 32,4895 0.32%
EURO 34,7381 0.34%
ALTIN 2.405,571,08
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim İnsanları, İkizler Arasındaki Cinsiyet Farkının Hormonlar Tarafından Etkilendiğini Keşfetti
  • Samsun Halk Haber
  • Sağlık
  • Bilim İnsanları, İkizler Arasındaki Cinsiyet Farkının Hormonlar Tarafından Etkilendiğini Keşfetti

Bilim İnsanları, İkizler Arasındaki Cinsiyet Farkının Hormonlar Tarafından Etkilendiğini Keşfetti

ABONE OL
Nisan 15, 2024 18:11
Bilim İnsanları, İkizler Arasındaki Cinsiyet Farkının Hormonlar Tarafından Etkilendiğini Keşfetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dişi İkizlerin Erkek Benzerlerinden Hormon Etkisi Aldığı Biliniyordu

Bilim insanları, erkek-dişi ikiz kümesindeki dişi hayvanların, erkek benzerlerinden her türlü etkiyi aldığını uzun zamandır biliyorlardı. İneklerde dişiye geçen hormonlar onları kısır hale getirebiliyor. Kemirgenlerde yapılan araştırmalar ise, bu durumun onları daha agresif hale getirdiğini gösteriyor.

İnsanlarda Benzer Bir Bağlantı Keşfedildi

ABD’deki Redlands Üniversitesi tarafından yapılan araştırmayla, uzmanlar, insanlarda da benzer bir bağlantı olduğunu tespit etmeye başlıyor. Etkinin, doğum sırasında rahmi dolduran erkek seks hormonu testosterondan kaynaklandığı söyleniyor. Araştırmaya göre bazen erkek fetüsten dişiye sızıyor ve onun büyüme şeklini etkiliyor.

Farklılıklar Dişilerde Belirginleşiyor

Kemirgenleri inceleyen bilim insanları, hormonların bazen gelişmekte olan ikizler arasında akabileceğini belirledi. Bu durumun erkek ikizlerde herhangi bir garip sonuç doğurmadığı ancak dişi ikizlerde bazı farklılıklara neden olduğu görüldü. Danimarka, Amerika ve Güney Kore’den araştırmacılar tarafından yapılan bir inceleme, dişi ikizlerin davranışını ve kişiliğini etkileyebileceği sonucuna vardı. Bu durum, erkeksi özellikler geliştirme olasılığını artırabiliyor.

Missouri Üniversitesi’nden psikologlar da 2013 yılında yapılan bir araştırmada, ikiz kadınların alkol bağımlılığı geliştirme olasılığının ikiz olmayan kadınlara göre daha yüksek olduğunu buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.