DOLAR 32,5028 0.34%
EURO 34,7274 0.37%
ALTIN 2.406,741,13
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uyku Kalitesini Artırmak İçin Günde En Az 60 Dakika Egzersiz Yapmak Öneriliyor

Uyku Kalitesini Artırmak İçin Günde En Az 60 Dakika Egzersiz Yapmak Öneriliyor

ABONE OL
Nisan 5, 2024 18:11
Uyku Kalitesini Artırmak İçin Günde En Az 60 Dakika Egzersiz Yapmak Öneriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’deki Teksas Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre:

Fiziksel aktivite ile daha iyi uyku ilişkisi: Araştırmacılar, insanların gün içinde en az 60 dakika fiziksel aktivite yaptıklarında geceleri daha iyi uyuduklarını tespit etti. Egzersiz, rüyaların gerçekleştiği REM uykusu aralığında harcanan süreyi azalttı.

Egzersiz türüne göre değişiklik:

Fiziksel aktiviteler, koşma ve bisiklete binme gibi yoğun egzersizlerden, yürüme veya ev işleri yapma gibi düşük yoğunluklu egzersizlere kadar değişiyordu. Kalp atışlarını artıran her türlü aktivite, günlük egzersiz hedeflerine sayıldı.

Altı ay boyunca detaylı inceleme:

82 katılımcıya altı ay boyunca akıllı saat takmaları istendi. Kalp atış hızı ve vücut hareketleri verileriyle uyku kalitesi ve egzersiz süresi detaylı olarak incelendi. Uykunun her aşaması, fizyolojik değişikliklerle karakterize edildi.

REM uykusu ve egzersiz ilişkisi:

Araştırmacılar, katılımcıların egzersiz yaptıkları günlerde REM uykusunda daha az zaman harcadıklarını, ancak REM öncesi derin uyku aşamalarında daha fazla zaman geçirdiklerini buldu.

Yapılan çalışma, Scientific Reports dergisinde yayınlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.