DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Amerika Kıtasında Yaklaşan Tam Güneş Tutulması ve Hayvan Davranışları

Amerika Kıtasında Yaklaşan Tam Güneş Tutulması ve Hayvan Davranışları

ABONE OL
Mart 4, 2024 16:10
Amerika Kıtasında Yaklaşan Tam Güneş Tutulması ve Hayvan Davranışları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim İnsanlarından Uyarı: Hayvanlar Tuhaf Davranışlar Sergileyebilir

Astronomi dünyası, 8 Nisan 2024’te Meksika’dan başlayıp Teksas üzerinden ilerleyerek Kanada’da sona erecek tam Güneş tutulmasına hazırlanıyor. Özellikle Amerika kıtası üzerinde görülecek tam Güneş tutulması öncesinde bilim insanları ve uzmanlar bazı konularda uyarıda bulundu.

Hayvanlar Doğa Olaylarına Adaptasyonu Zor Bulabilir

Bilim insanları, tam Güneş tutulması sırasında bazı hayvanların şaşırabileceğini ve “tuhaf davranışlar” sergileyebileceğini belirtiyor. Önceki Güneş tutulmalarında flamingoların yavrularını korumak için çember oluşturduğu, zürafaların dörtnala dolaştığı ve kuş sürülerinin ağaçlara tünediği gözlemlenmişti.

Hayvanat Bahçelerinde Değişen Davranışlar

ABD medyasına konuşan Allison O’Neill, 2017’deki Güneş tutulması sırasında keçi çiftliğinde yaşanan olağandışı değişimi aktarıyor. Keçilerin sessizleşip durduğunu ve sonra normale döndüğünü belirtiyor. Aynı şekilde, Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi’nden Adam Hartstone-Rose da hayvanat bahçesindeki hayvanların ciddi değişim gösterdiğini hatırlatıyor.

Evcil Hayvan Sahiplerine Uyarı

Bilim insanları, evcil hayvan sahiplerini uyararak, evcil hayvanların sahiplerinin davranışlarından daha fazla etkilenebileceğini vurguluyor. Güneş tutulması sırasında evcil hayvanların da tuhaf davranışlar sergileyebileceği belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.