DOLAR 32,3680 -0.35%
EURO 34,6780 -0.41%
ALTIN 2.382,21-1,65
BITCOIN 18915171,44%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocukların Aktiviteleri, Köpek Sahiplenmeleri ile Artıyor veya Azalıyor

Çocukların Aktiviteleri, Köpek Sahiplenmeleri ile Artıyor veya Azalıyor

ABONE OL
Şubat 6, 2024 15:12
Çocukların Aktiviteleri, Köpek Sahiplenmeleri ile Artıyor veya Azalıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Avustralya Üniversitesi ve Telethon Çocuk Enstitüsü, Köpeğin Çocukların Aktivitelerini Etkilediğini İspatladı

Batı Avustralya Üniversitesi ve Perth’teki Telethon Çocuk Enstitüsü’nün yaptığı bir çalışma, çocukların köpek sahiplenmesinin onların aktivite seviyelerini nasıl etkilediğini ortaya koydu.

Çalışma 600 Çocuğu Üç Yıl Boyunca Takip Etti

Çalışma, yaşları iki ile yedi arasında değişen 600 çocuğu üç yıl boyunca takip etti. Çocukların yarısının araştırma döneminin herhangi bir noktasında köpeği yokken, 204’ünün tüm üç yıl boyunca bir köpeği vardı. 58 çocuk araştırma sürecinde bir köpek edinirken, 31 çocuk ise çalışma süresince bir köpeğini kaybetti.

Kız Çocukları Aktivitelerini Artırırken, Köpeğini Kaybedenler Azalttı

Araştırmanın sonuçları, köpek sahiplenme durumunun çocukların aktivitelerini nasıl etkilediğini ortaya koydu. Köpek edinen kız çocuklarının aktiviteleri ve oyun süreleri günde 52 dakika arttı. Öte yandan, köpeğini kaybeden kız çocuklarının aynı aktiviteleri 62 dakika azalttığı görüldü.

Erkek Çocuklar İçin de Artış Gözlemlendi

Erkek çocuklarda ise rakamlar daha düşüktü, ancak yine de dikkat çekici bir artış gözlendi. Araştırmanın başında yer alan Emma Adams, “Bulgularımız, bir köpeğe sahip olmanın çocuklarda sağlıklı hareket davranışlarını geliştirmeye ve kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.