DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demir Yollarıyla Batı Karadeniz Turu Başlıyor

Demir Yollarıyla Batı Karadeniz Turu Başlıyor

ABONE OL
Mart 9, 2024 23:05
Demir Yollarıyla Batı Karadeniz Turu Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara-Karaelmas Turizm Ekspresi Rotası Belli Oldu

Ankara Kalecik’ten başlayıp Çankırı’da engin bozkırları aşacak ekspres treni, Karabük’ün UNESCO kenti Safranbolu’da konaklayacak. Hadrianopolis Antik Kenti’nden geçerek Zonguldak’a ulaşacak.

Doğa ve Tarih Dolu Bir Rota

Yolcular, Eskipazar’daki antik kenti ziyaret edecek, Yenice’nin ormanları arasından geçip Safranbolu’ya tarihi bir yolculuk yapacak. Karabük ve Zonguldak’ta sanayinin gelişimine tanıklık edecekler.

Turizm Potansiyeli Artırılacak

TCDD ve Kültür Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen ekspres tur, bölgenin doğal güzelliklerini, tarihi mirasını tanıtarak turizm potansiyelini artırmayı, ekonomiye ve istihdama katkıda bulunmayı hedefliyor.

Karaelmas Turizm Ekspresi Yola Çıkıyor

12 Nisan’da başlayacak olan Karaelmas Turizm Ekspresi için heyet, “info turu”na katılacak. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Batı Karadeniz’in güzelliklerini keşfetmeye davet ederek tur programı hakkında bilgi verdi.

Trenle Turizm Yeniden Canlanıyor

TÜRSAB üyesi Şebnem Urgancıoğlu, tren turizminin cazibesinden bahsederek Karaelmas projesinin büyük bir emekle hayata geçirildiğini ve turizmin çeşitlendirildiğini vurguladı. Turun, bölge ekonomisine ve turizmine olumlu etkiler yapması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.