DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elon Musk, OpenAI’ye Yapay Zeka İhaneti İddiasıyla Dava Açtı

Elon Musk, OpenAI’ye Yapay Zeka İhaneti İddiasıyla Dava Açtı

ABONE OL
Mart 1, 2024 13:15
Elon Musk, OpenAI’ye Yapay Zeka İhaneti İddiasıyla Dava Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk’un Suçlamaları

Tesla ve sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk, OpenAI ve CEO’su Sam Altman’a insanlık için yapay zeka geliştirme misyonundan vazgeçtikleri suçlamasıyla dava açtı.

Musk’ın İddiaları

Musk, Altman ve OpenAI’nin diğer kurucusu Greg Brockman’ın, şirketi kâr amacı güden bir yapıya dönüştürmek için kendisine karşı anlaşmaya aykırı hamlelerde bulunduğunu belirtiyor.

Mahkeme Süreci

San Francisco’da dava açan Elon Musk’ın avukatları, OpenAI’nin Microsoft’la yaptığı anlaşmanın yapay zeka misyonuna ihanet olduğunu savunuyor. Ayrıca, şirketin GPT-4 yapay zeka robotunun tasarımının gizlendiği de iddialar arasında.

OpenAI’nin Geçmişi ve ChatGPT Uygulaması

Elon Musk, 2015’te OpenAI’nin kuruluşunda yer almış ancak 2018’de şirketten ayrılmıştı. Sam Altman geçen sene şirket yönetim kurulu tarafından görevden alınmış, ancak birkaç gün sonra geri dönmüştü. OpenAI’nin yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ise 2022’de piyasaya sürüldükten sonra hızla yaygınlaşarak dünyada en hızlı büyüyen yazılım uygulaması haline gelmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.