DOLAR 32,4048 0.09%
EURO 34,8196 -0.03%
ALTIN 2.395,39-0,05
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Hükümet Kadın 2’ Filmi İlhamıyla Köyünde Muhtar Seçildi

‘Hükümet Kadın 2’ Filmi İlhamıyla Köyünde Muhtar Seçildi

ABONE OL
Nisan 3, 2024 23:03
‘Hükümet Kadın 2’ Filmi İlhamıyla Köyünde Muhtar Seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zeynep Beyaz, 1 Oy Farkla Sargın Köyü’nün İlk Kadın Muhtarı Oldu

‘Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Sargın köyünde ‘Hükümet Kadın 2’ filminin çekildiği bölümde ilham alan 2 çocuk annesi Zeynep Beyaz, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde muhtar adayı oldu. Seçimde, Mehmet Salih Şahin’e karşı yarışan Beyaz, 49 oydan 25’ini alarak 1 oy farkla muhtar seçildi.

“Ben Kazandım!”

Zeynep Beyaz, sevincini şu sözlerle ifade etti: “Muhtar olmaya şöyle karar verdim, ‘Hükümet Kadın 2’nin çekimi köyümüzde yapıldığı zaman kalbime, gönlüme girdi. O zamandan bugüne yol aldım, köylülerle konuşup danıştım. Seçimde de 1 oy farkla, 49 oydan 25’ini aldım. Karşı taraf ise 24 oy aldı. Ben kazandım.”

“Köyümüzün En Önemli Sorunu Su”

Zeynep Beyaz’ın hedefleri arasında köyün su sorununa çözüm bulmak da var: “Projelerime gelince, köyümüzün en önemli sorunlarından sudur. Köyümüzde su var ancak depomuz bulunmuyor. İlk projem aslında budur. Köyümüzde eski bir okul var. Bunu onarıp, resim atölyesi açmayı düşünüyorum.”

Kızı Dilan Beyaz, annesinin başarısından gurur duyduğunu belirterek, “Annemin her şeyi başaracağına inanıyorum. Aslında annemin değil, bütün kadınların her şeyi başaracağına inanıyorum. Annem, güçlü bir kadın, bütün güçlüklerin üstesinden gelebilir.”

“Bu Köyde Dargınlık Olmaz”

Eski muhtar Nurettin Işık da şunları söyledi: “Bu köyde dargınlık olmaz. Seçimdir, seçimi alan kazanıyor. Ben de bir zamanlar burada 2 dönem muhtarlık yaptım. Bu köyde seçimle yapılan bir şeyde, hiç darılma olmaz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.