DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Saldırıları Gazze’deki Altyapıyı Harap Etti

İsrail Saldırıları Gazze’deki Altyapıyı Harap Etti

ABONE OL
Mart 14, 2024 19:10
İsrail Saldırıları Gazze’deki Altyapıyı Harap Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cibaliya Kentinde Altyapı Hizmetleri Durma Noktasında

Gazze Şeridi’ndeki kuzeyde bulunan Cibaliya kenti, İsrail ordusunun yıkıcı saldırıları sonucunda kanalizasyon, su şebekesi ve diğer altyapı hizmetlerinden ciddi şekilde zarar gördü. Belediye hizmetlerinin durduğu kentte kanalizasyon suları sokaklara akıyor, insanlar açlık krizi ve kirli sular nedeniyle hastalıklarla mücadele ediyor.

İsrail’in Su Kuyuları Tahrip Edildi

Cibaliya Belediye Başkanı Mazin en-Neccar, İsrail’in saldırıları sonucunda kentin içme suyu ve kullanılan suyun temin edildiği kuyuların yüzde 70’ten fazlasının tahrip edildiğini belirtti. Ayrıca, son saldırılarda belediyeye ait araçlar da hedef alındı ve belediye çalışmaları durma noktasına geldi.

İnsanlar Temel İhtiyaçlardan Mahrum

Cibaliya’da vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılamak için ilkel yöntemlere başvuruyor. Yiyecek ve su eksikliği nedeniyle gerçek bir açlık krizi yaşanıyor. Ulaşım imkanlarının olmaması, atık suların tahliyesini engelliyor ve insanlar kirli sular nedeniyle hastalıklara yakalanıyor.

Uluslararası Yardım Çağrısı

Cibaliya Belediye Başkanı Neccar, uluslararası yardım kuruluşlarından ve insan hakları örgütlerinden yardım talep ederek, Gazze’nin kuzeyindeki insanlara ulaşmalarını istedi. Kirli su sebebiyle çocukların hastalandığını ve gerçek bir açlık krizi yaşandığını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.